Wat is de trend in glas-in-lood? Moderner en groter! Studio Artglas stond aan de wieg van deze trend met haar moderne, eigentijdse interpretaties van glas-in-lood ramen die altijd in het oog springen. En nu gaan ze nog een stap verder door niet alleen de mooiste maar ook de grootste glas-in-lood ramen van België te maken uit één stuk! Hoe ze dit doen? Door hun ervaring, kennis en kunde van creativiteit en techniek te versmelten.

 

Grenzen verleggen bij glas-in-lood

Sinds de oprichting van Studio Artglas in 2002 is CEO John Dierickx bezig met het verkennen van nieuwe grenzen: “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de praktische kant van glas-in-lood. Hoe groot kan je gaan met je glasraam? Welk gewicht is nog haalbaar? Want het is heel makkelijk om te zeggen ‘dat gaat niet’. Als een klant een technisch uitdagende droom heeft, zeggen wij: ‘We gaan eens kijken of het wel zo moeilijk is. Wat zou er fout kunnen gaan? Zouden we dit kunnen voorkomen door de fout in te calculeren?’”

Partner in crime voor bijzondere glas-in-lood projecten

Mensen die op zoek zijn naar grote, eigentijdse glas-in-lood ramen voor hun moderne woning vinden in Studio Artglas dus de perfecte partner in crime. Door de jaren heen investeerden ze in de nodige materialen en systemen om zelf dubbel glas te maken, zware ruiten te kunnen transporteren en te plaatsen op locatie.

Huzarenstukje in glas-in-lood

Toen het team onlangs de vraag kreeg of ze een glasraam van 3m40 op 1m40 konden maken en plaatsen in een oud pand in hartje Antwerpen, met een kleine koer van 5 op 5 meter als enige toegang, was het antwoord dan ook een overtuigende ‘ja!’.

John vertelt: “Nadien kwam het besef dat dit geen alledaagse klus ging worden. Alles wat fout zou kunnen gaan werd opgenoemd. Het vervaardigen van een dergelijk glasraam is uitdagender dan men denkt. Het glasraam wordt wanneer het af is aan 1 zijde gesoldeerd. Hierbij heeft het glas-in-lood paneel nog weinig stevigheid. Het glasraam moet voorzichtig omgedraaid worden om ook de andere zijde te kunnen solderen. Als dit gelukt is wordt het glasraam gepoetst en begint het volgend huzarenstuk. Hoe krijgen we dit ingebouwd tussen dubbel glas? Weer wordt alles goed afgewogen en wordt er een stappenplan opgesteld. De voldoening als uiteindelijk het glas-in-lood paneel is ingebouwd tussen dubbel glas …. is groot.”

“Next step! Hoe het glasraam veilig vervoeren en ter plaatse te krijgen? Op voorhand wordt bekeken wat de technische uitdagingen zijn om dit glasraam te plaatsen op de werf. Het gewicht van de grootste ruit alleen bedroeg al 245 kg waardoor de plaatsing met een speciale kraan moest gebeuren. Een huzarenstukje dat enkel door het vakmanschap van ons team, het A(rtglas)-team, zonder problemen kon uitgevoerd worden. Ook hier werd alles minutieus voorbereid en alles goed overlopen. We moeten je niet vertellen hoe groot het stressgevoel is de dagen voor een dergelijke plaatsing! De voldoening en fierheid is dan ook des te grooter als uiteindelijk alles volgens plan verloopt. Als we dan in de ogen van de klant kijken en een voldane glimlach zien verschijnen denken we YES!!!”

Conclusie: artistieke mega-glas-in-lood-panelen

Steeds meer mensen willen een groot glas-in-lood raam in hun woning. Studio Artglas is in staat om – als enige in België – een groot glasraam te fabriceren en in te bouwen tussen dubbel glas. Dit gebeurt volledig manueel en hier komt het vakmanschap naar boven. Omdat ze al zoveel jaar ervaring hebben, gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg.

Wil jij een uniek glas-in-lood ramen voor je woning? Iets dat even spectaculair is als dit project in Antwerpen, of mag het ook iets minder zijn? Wat ook je smaak is, Studio Artglas creëert voor jou een uniek stuk!

Pin It on Pinterest

Share This