Toen Sofie en Ben hun prachtige woning uit het begin van de jaren 1900 besloten te renoveren, was één ding absoluut zeker: er zou een open, lichte keuken en eetkamer komen. Ze namen de nodige maatregelen, zoals het verwijderen van muren en het vergroten van de kleine bestaande lichtkoepel. Maar ze wilden nog een stap verder gaan en van de koepel een echt kunstwerk maken, in plaats van ‘gewoon’ glas te plaatsen. Studio Artglas was vereerd om hen te kunnen helpen bij deze ambitieuze uitdaging.

 

 

 

 

Kunstliefhebbers

Sofie: “We wilden iets speciaals doen met de lichtkoepel. Via mijn schoonvader hoorden we over Studio Artglas, dus ik besloot een kijkje te nemen op hun website. We zijn echte kunstliefhebbers, en hebben heel wat kunst in huis hangen. De koepel is voor ons ook kunst, maar dan aan het plafond. In deze ruimte hebben we geen andere kunst toegevoegd. We hebben wel gekozen voor een heel specifieke marmer, dat zijn eigenlijk de twee elementen die de ruimte compleet maken.”

 

 

“De koepel is voor ons ook kunst, maar dan aan het plafond.”

“Het geeft echt een persoonlijke touch en warmte aan een woning, het geeft een huis zijn eigenheid.”

 

Hart van het huis

“Voor ons zijn de keuken en eetkamer ook van groot belang. We houden van koken en zijn graag bezig met eten. Dit geeft ons beiden veel rust. We wilden dat deze ruimte het centrum van ons huis zou worden. Dankzij de koepel hebben we precies de sfeer kunnen creëren die we voor ogen hadden. Het is er gezellig, je kunt urenlang naar de koepel en het marmer kijken. Het is het hart van ons huis. We hebben ook gekozen voor een grote tafel waar veel mensen aan kunnen zitten. De koepel heeft veel betekenis voor ons.”

 

 

“Voor ons zijn de keuken en eetkamer ook van groot belang. We houden van koken en zijn graag bezig met eten. Dit geeft ons beiden veel rust.”

 

 

Kunstwerk

“Het is voor ons een echt kunstwerk. We hebben John veel vrijheid gegeven. We hebben een aantal kleuren en vormen besproken die we wel en niet mooi vonden. Op basis daarvan maakte hij een tekening en die was meteen goed. Er is veel glas gebruikt, ook met een structuur om het licht te breken, en verschillende kleuren, niet slechts één. We hadden er alle vertrouwen in dat John het goed zou doen, en dat deed hij ook. Het voelde gewoon juist.”

 

 

“We hadden er alle vertrouwen in dat John het goed zou doen, en dat deed hij ook. Het voelde gewoon juist.”

 

Persoonlijke touch

“Ik zou Studio Artglas zeker aanraden. Het was een geweldige samenwerking waarin onze wensen werden meegenomen. Iedereen, van het eerste contact tot het installatieteam, was heel aangenaam om mee te werken. Het gaat uiteindelijk niet alleen om het extra licht, maar ook om het kunstwerk zelf. Het geeft echt een persoonlijke touch en warmte aan een woning, het geeft een huis zijn eigenheid.”

 

 

Pin It on Pinterest

Share This