Exclusive Steel is een toonaangevende producent van de mooiste stalen deuren in Nederland. In hun eigen smederij maken ze staal op maat vanuit dezelfde visie als Studio Artglas. Hun designs zijn tijdloos, gemaakt met oog voor detail en worden op die manier eyecatchers waar je nooit op raakt uitgekeken. Een samenwerking lag dus voor de hand.

Naftali Leidelmeijer van Exclusive Steel interviewde John Dierickx van Studio Artglas over de nieuwe samenwerking. Het artikel lees je hieronder (bron).

Studio Artglas is het geesteskind van ontwerper John Dierickx. Zijn ambitie? Ruimtes een serene, tijdloze uitstraling geven. Met licht en kleur, en met een subtiel spel van strakke lijnen en gebogen vormen. Dat leverde John in 2012 het kwaliteitslabel van Design Vlaanderen op: een erkenning voor vernieuwende ontwerpers. We vragen hem naar de smaakvolle combinatie van Artglas met slank stalen deuren.

Beleving van kleuren

Enthousiast vertelt John waarom je moet overwegen om een Artglas (afkorting van artistieke glaspanelen) in je stalen deuren toe te passen: “Het geeft een meerwaarde in het interieur. Gedurende de dag verandert het licht dat op de verschillende kleuren en soorten glas valt. Dit kleurenspel geeft het huis een speciale dimensie, als van een kunstwerk.” John krijgt veel positieve commentaren. Vaak zijn klanten aangenaam verrast door het glas-in-lood effect. Sommigen geven aan dat ze tot rust komen door de mooie kleurschakeringen.

 

Volledig handgemaakt in het atelier

John legt uit hoe een Artglas wordt gemaakt: “De wensen van de klant staan voorop. We moeten eerst goed begrijpen wat de klant wil. Goed luisteren is daarbij essentieel. Die wensen vertalen we naar een ontwerp. We nemen de tijd om het ontwerp te bespreken en samen de juiste kleuren en soorten glas te kiezen”. Je wordt volledig betrokken bij het proces. Tijdens het maken van de panelen worden foto’s gemaakt. Je ziet hoe het product groeit. Uiteindelijk wordt het glas-in-lood in dubbelglas geplaatst. Dit heeft heel veel voordelen qua bescherming, kracht en isolatie. John grapt dat het ook een nadeel heeft: “Wij mannen kunnen het nu ook poetsen”

 

Waar zou het mis kunnen gaan?

Kleuren veranderen door het licht. Uit ervaring weet John hoe belangrijk het is om alle effecten duidelijk te communiceren: “Is een ontwerp goedgekeurd, dan maken we een tekening op ware grootte en kiezen dan de kleuren. Dit op ware grootte maken is extra veilig, omdat je de verschillende vormen op de juiste plek ziet staan.”

“95% van de binnendeuren waarin een Artglas wordt toegepast zijn van staal. De smalle en strakke kaders van het staal en de hardheid van het materiaal gaan mooi samen met het glas-in-lood.”

Artglas past geweldig bij stalen deuren

John vindt een Artglas en stalen deuren een goede combinatie: “95% van de binnendeuren waarin een Artglas wordt toegepast zijn van staal. De smalle en strakke kaders van het staal en de hardheid van het materiaal gaan mooi samen met het glas-in-lood.” In het verleden werd deze keuze ook veel gemaakt. Er is dus een brede historische basis voor deze smaakvolle combinatie.

Vol verwachting

John geniet van elke fase in het project: “Het hele proces is vol verwachting. Alle ideeën, het doorlopen van alle ontwerpfases en uiteindelijk het plaatsen. Heerlijk als je de klant ziet genieten; die pretlichtjes in de ogen …”

Pin It on Pinterest

Share This