Hoe zorg je ervoor dat jouw zaak de juiste uitstraling heeft – of je nu een koffiehuis, café, restaurant, brasserie of B&B hebt? Want een geweldig interieur is zoveel meer dan een gek kleurtje tegen de muur. Het bepaalt de totale beleving van je zaak: of mensen zich thuis, verwend, vrolijk, verrast, … voelen. Het juiste interieur brengt de juiste emoties teweeg. Glas-in-lood kan hierin een belangrijke rol spelen, zo getuigen deze projecten van Studio Artglas. Ook interieurarchitect Gert Van der Vloet van Brouwerij Haacht beaamt dit en deelt zijn ervaringen.

 

Glas-in-lood interieur inspiratie voor horeca

Glas in lood voor bed and breakfast en hotels

“Glas-in-lood past perfect bij mijn visie: ik ga niet terug naar het verleden, maar het verleden boeit me om naar de toekomst te gaan.” Barefood Giulia

BareFood Giulia

BareFood Giulia is een gezellige feel-at-home bar (Breakfast & Aperitivo) én een uniek boutique hotel met 7 luxueuze en stijlvolle kamers gelegen in een prachtig gerestyled herenhuis in het centrum van Hasselt. Een kleinschalig, privé én heel persoonlijk concept. Het is dan ook niet verwonderlijk dat eigenaresse Marleen Miermans koos voor glasramen van Studio Artglas in het interieur. Marleen: “Glas-in-lood past perfect bij mijn visie: ik ga niet terug naar het verleden, maar het verleden boeit me om naar de toekomst te gaan. Zo is dat bij Studio Artglas ook, het is niet oubollig maar juist een stap naar de toekomst.” 

Lees het volledige verhaal hier.

 

 

 

glas in lood inspiratie voor cafés en bars

“Ik wilde wat meer kleur in mijn café, dus dacht ik aan glas-in-lood ramen met mijn eigen logo en twee logo’s van Stella Artois erin verwerkt.” Bar Patron

Bar Patron

David Aerts baatte al het populaire Bar Makadam op de Mechelse Grote Markt uit toen hij in volle coronatijd besliste om een pand in de stationsbuurt van Mechelen te renoveren en tot een gezellige, eigentijdse bar om te bouwen. Bar Patron was geboren! Studio Artglas hielp hem een handje. David: “Ik wilde wat meer kleur in mijn café, dus dacht ik aan glas-in-lood ramen met mijn eigen logo en twee logo’s van Stella Artois erin verwerkt.”

Lees het volledige verhaal hier.

 

 

 

glas in lood inspiratie voor restaurants

“Uniek aan deze glasramen is dat het groene logo erin verwerkt is.” Restaurant Foodemotions

Restaurant Foodemotions

De chef van het restaurant “Foodemotions” in Hamont-Achel wilde een open keuken die ook mooi afgesloten kon worden indien nodig. Ontwerpster Kathleen Simons (buro LKS) ontwierp deze schuifdeuren en vroeg Studio Artglas om ze te maken en plaatsen. Uniek aan deze glasramen is dat het groene logo erin verwerkt is.

 

 

 

 

glas in lood inspiratie voor cafés en pool bars

“Een liefde voor Amerika en pool komt samen in deze leuke bar in Brussel.”

Pool bar 

Een liefde voor Amerika en pool komt samen in deze leuke bar in Brussel. Studio Artglas maakte een visuele interpretatie voor het glasraam achter de bar. 

 

 

 

 

glas in lood in brasserie

“We wilden de sfeer van weleer van de oude brouwerij De Leeuw combineren met een moderne, open brasserie.” Interieurarchitect Gert Van der Vloet

Maison Haacht

In het hartje van het pittoreske Valkenburg in Nederland vind je Maison Haacht, een gezellige brasserie die de sfeer van weleer uitademt dankzij een groot glasraam boven de bar met het oude logo van Brouwerij de Leeuw. Interieurarchitect Gert Van Der Vloet en collega’s werkten nauw samen met Studio Artglas.

 

 

 

Waarom interieurarchitecten voor glas-in-lood kiezen

Eerlijk materiaal

Gert Van Der Vloet (Brouwerij Haacht): “Wij zijn met een team van 15 die brasseries en cafés van Brouwerij Haacht inrichten, waaronder dus ook Maison Haacht. Iedereen was enthousiast over dit project omdat we besloten een glas-in-lood te ontwerpen. Ik hou van ‘eerlijke’ materialen zoals glas, hout en steen om mee te werken, en heb zelf ook al met glasblazen en glas-in-lood geëxperimenteerd, dus ik zag het helemaal zitten!”

 

 

Oud en nieuw

“We wilden de sfeer van weleer van de oude brouwerij De Leeuw combineren met een moderne, open brasserie. De toog was natuurlijk het belangrijkste, dit moest een eyecatcher worden om de aandacht van voorbijgangers buiten te trekken. Het is een vrij donkere ruimte dus we wilden dit veel lichter maken. Daarnaast hebben we de toog aan de voorkant met koper bekleed. De tapkranen hebben we achter de toog geplaatst, waardoor er extra aandacht was voor het glasraam dat we boven de toog hingen.”

 

 

glas in lood paneel achter de toog in café

Technische uitdaging

“We hebben dan een ontwerp voor het glasraam gemaakt, gebaseerd op oude reclame van de brouwerij. Studio Artglas heeft dit stap voor stap omgezet in glas-in-lood. Ze hebben ons van het hele proces op de hoogte gehouden dus ik weet wel dat het technisch een hele uitdaging was omdat er veel kleine stukjes in zitten en bijvoorbeeld het logo op ieder biertje staat. Het was een raadsel hoe ze dit zouden doen. Wij dachten aan een sticker ofzo, maar dat leek niet gepast. Voor Studio Artglas moest het zo authentiek mogelijk zijn. Ze hebben dat perfect gedaan!”

 

 

Iedereen dolenthousiast

“Het resultaat is heel positief ontvangen, al tijdens de renovatie kregen we dolenthousiaste reacties. Ook het effect van het glasraam werkt, want als je door de straat loopt is het eerste wat je ziet het glas-in-lood, dat valt echt op. Bewoners vertelden ons hoe blij ze waren dat we het oude logo van de brouwerij in ere hersteld hebben. Velen dachten zelfs dat we een oud glasraam hebben gerenoveerd! Dat wil zeggen dat ons doel geslaagd is: oud en nieuw verenigd!”

Pin It on Pinterest

Share This