Denk je spontaan aan ouderwetse kerkramen als je aan glas-in-lood denkt? Think again, want vandaag is glas-in-lood helemaal hip in moderne interieurs. En we hebben het dan niet over de typische antieke, art nouveau-geïnspireerde ramen, maar over eigentijdse, moderne interpretaties op maat van een interieur. Studio Artglas – kort voor ‘ARTistieke GLASpanelen’ – houdt het ambacht van glas-in-lood springlevend met hedendaagse designs.

 

Glas-in-lood is niet oubollig

Ruimtes een serene, tijdloze uitstraling geven. Met licht en kleur, en met een subtiel spel van strakke lijnen en gebogen vormen. Dat is waar Studio Artglas voor staat. Zoals Marleen van BareFood Giuilia, een hip hotel en bar in Hasselt, zei: “Glas-in-lood is niet oubollig maar juist een stap naar de toekomst”. 

 

 

“Glas-in-lood is niet oubollig maar juist een stap naar de toekomst”. 

Glas-in-lood is veelzijdig in te zetten

Vaak denken we bij glas-in-lood aan ramen, maar ook binnen- en buitendeuren en zelfs plafonds kan je een prachtige look geven met glaspanelen. Hierdoor wordt zelfs de donkerste ruimte een oase van licht en kleur. 

 

Glas-in-lood is zowel functioneel als esthetisch

Een esthetisch element toevoegen aan een woning? Als interieurarchitect is je keuze beperkt: je moet iets ophangen of extra ruimte creëren. Het voordeel van glas-in-lood is dat je geen extra ruimte nodig hebt, want die deur staat daar toch al. Het geeft je juist de mogelijkheid om te werken met de elementen die er al zijn. 

 

Glas-in-lood geeft creatieve vrijheid 

Als interieurarchitect help je jouw klanten om hun persoonlijke touch toe te voegen aan hun huis. Met glas-in-lood kan je de vormen en kleuren vrij kiezen. Bedrijven, bijvoorbeeld, kunnen hun logo’s verwerken in glaspanelen voor ramen en deuren. Of zelfs persoonlijke zaken zoals een Engelse telefooncel omdat dit refereerde naar de tijd dat de bewoners in Engeland gewoond hadden.

 

 

 

Glas-in-lood geeft je als interieurarchitect veel creatieve vrijheid

Glas-in-lood creëert meer privacy

Moderne woningen hebben steeds meer grote raampartijen, wat natuurlijk prachtig is omwille van de lichtinval, maar ook tot privacy problemen kan leiden. Met glas-in-lood ramen kan je voor meer privacy zorgen, zonder lelijke gordijnen of screens te moeten voorzien. 

 

Glas-in-lood perfect te plaatsen in dubbel glas

Een van de misverstanden die we vaak horen is dat glas-in-lood tussen dubbel glas niet mogelijk is, of niet mooi zou zijn. Wij plaatsen bijna uitsluitend met dubbel glas omdat wij overtuigd zijn van de vele voordelen. Wij maken het dubbel glas trouwens zelf, in ons atelier in Zonhoven. Daarom kunnen wij ook een garantie van 10 jaar geven voor condensvorming, zoals een ‘gewone’ glasfabrikant.

 

 

 

Met glas-in-lood kan je de vormen en kleuren vrij kiezen

Glas-in-lood in nieuwbouw en renovatie: wel of niet?

Glas-in-lood in nieuwbouw of renovatie wordt steeds populairder omdat het toelaat een eigen stempel te drukken op een woning. Want niemand wil een saai, doorsnee interieur! Waar mensen wel naar op zoek zijn, is een plek waar je je thuis voelt en je iedere dag kan genieten van je directe omgeving. Het compliment dat wij van klanten het vaakst horen is: “we genieten nog dagelijks van ons eigen Artglas”. 

 

Ben je op zoek naar iets unieks voor jouw interieurprojecten? Dan is Studio Artglas jouw perfecte creatieve partner! Bezoek onze showroom en atelier in Zonhoven om alle mogelijkheden te ontdekken.

Pin It on Pinterest

Share This