De bewoners van deze prachtige, oude langgevelhoeve besloten na 20 jaar om de benedenverdieping opnieuw in te richten. Ze zaten vol ideeën die ze in de loop der jaren hadden verzameld. In Studio Artglas vonden ze de perfecte partner om één belangrijk idee tot leven te brengen: het plaatsen van een grote schuifdeur om meer gezelligheid en privacy te creëren in de grote open ruimte.

 

 

“We houden van openheid, ruimte en het gevoel dat je kan ademen. Maar we begonnen ook na te denken over hoe we wat gezelligheid konden toevoegen in die grote hoge ruimte, zonder het af te sluiten met een gewone deur.”

 

 

Werken met de open ruimte

“We wilden de benedenverdieping volledig herdenken. We kochten ooit een lege huls, een zeer open ruimte, met leefruimtes op verschillende hoogtes. We houden van openheid, ruimte en het gevoel dat je kan ademen. Maar we begonnen ook na te denken over hoe we wat gezelligheid konden toevoegen in die grote hoge ruimte, zonder het af te sluiten met een gewone deur. Glas kwam al snel bij ons op. We wilden echter geen standaardoplossing, dus zochten we verder. Vrienden van ons maakten vroeger glas-in-lood, maar zij stopten ermee en raadden ons Studio Artglas aan.”

 

 

“Het wordt eerder een kunstwerk op zich, dat naadloos overgaat en dezelfde prachtige lichtinval behoudt.”

 

 

 

Schuifdeur in glas-in-lood voor privacy

“En toen begonnen we te denken van ‘wat kan’. Al snel kwamen we op het idee om met een schuifdeur te werken, zodat we de zithoek kunnen afsluiten en twee afzonderlijke ruimtes creëren zonder dat het benauwd aanvoelt. In sommige huizen zie je dat alle deuren gesloten worden, wat een gevoel van afstand creëert. Wij daarentegen houden van ruimte en verbinding met iedereen, en dankzij de schuifdeur hebben we die connectie niet verloren. Wanneer onze tienerzoon met vrienden op de bank zit, kunnen ze het gezellig en knus maken, terwijl we toch een zekere mate van privacy behouden. Als we de deur volledig sluiten, wordt de inkomhal afgesloten, maar dit stoort niet. Het wordt eerder een kunstwerk op zich, dat naadloos overgaat en dezelfde prachtige lichtinval behoudt.”

Om het geheel verder af te werken, werkten we samen met Stef Art Creation (www.stefart.be). Zij namen de muren volledig onder handen met een decoratieve kleipleister.

 

 

“De schuifdeur die Studio Artglas voor ons heeft gecreëerd, is veel meer dan alleen een functioneel element in ons huis. Het is een levendige aanwinst die voortdurend verandert met de omgeving.”

 

 

Deur voor bomma’s

“De schuifdeur die Studio Artglas voor ons heeft gecreëerd, is veel meer dan alleen een functioneel element in ons huis. Het is een levendige aanwinst die voortdurend verandert met de omgeving. Of het nu daglicht is dat door de ramen stroomt, de avondschemering die een intieme sfeer creëert, of de zon die haar weg baant rondom ons huis – elke situatie brengt een uniek gevoel met zich mee. Het is alsof de deur een eigen verhaal vertelt, met een kunstzinnige knipoog naar Mondriaan, terwijl het ronde element tegelijkertijd een eerbetoon is aan onze eigen woning. Hoewel onze zestienjarige zoon aanvankelijk twijfels had en met een knipoog zei: “Dat is een deur voor bomma’s”, zijn we nu allemaal meer dan tevreden met het resultaat. Het is een prachtig samenspel van oude techniek, ambachtelijk vakmanschap en een unieke uitstraling die ons enorm aanspreekt.”

 

 

“We zijn enorm tevreden over de samenwerking met Studio Artglas. John pakte het proces op een persoonlijke manier aan en leverde echt een kunstwerk af.”

 

 

In vertrouwen

“We zijn enorm tevreden over de samenwerking met Studio Artglas. John pakte het proces op een persoonlijke manier aan en leverde echt een kunstwerk af. Hij zei: “Geniet ervan, nu moet ik mijn kind achterlaten.” Dat is met liefde gemaakt. Hij luisterde naar onze wensen, paste ontwerpen aan en nam de tijd om ons alles over het glas uit te leggen. Samen met de deurenspecialist dachten ze zowel visueel als praktisch na, wat resulteerde in een goede samenwerking en vertrouwen dat ze iets goeds wilden afleveren. We raden Studio Artglas absoluut aan!”

Ook genieten van op maat gemaakte ontwerpen die je interieur naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact op met Studio Artglas en ontdek hoe glas-in-looddeuren een prachtige aanvulling kunnen zijn op jouw woning.

Pin It on Pinterest

Share This