Glasramen in schuifrail brengen schoonheid in nieuwbouwwoning

Albert en Josette verhuisden een paar jaar geleden naar een prachtig nieuwbouwappartement. Er was echter één klein probleem: vanuit één raam hebben ze zicht op een lelijke muur van de buren. Daar wilden ze iets aan doen. Na wat omwegen kwamen ze uit bij glasramen in ijzeren kaders in schuifrail van Studio Artglas. Het was liefde op het eerste gezicht.

 

Glasramen in schuifrail was de oplossing

Albert: “We hebben een groot raam van 4 meter breed wat uitkijkt op een muur. Vanaf het begin vroegen we ons af: wat zouden we doen? We hebben vanalles geprobeerd – lamellen, gordijnen, tot zelfs groene algen – maar niets werkte zoals we het wilden. Toen kwamen we bij het idee van glas in lood. Per toeval zijn we dan op de website van Studio Artglas gestoten en we waren op slag verliefd. Wij hadden het idee om de glas in lood panelen tussen vier ijzeren kaders in een schuifrail te plaatsen.”

 

“De ontwerpen van Studio Artglas spraken ons enorm aan. Het spel van de lijnen, de cirkels, de verschillende kleuren, de invalshoeken, alles eigenlijk.”

De ontwerpen spraken aan

Albert: “De ontwerpen van Studio Artglas spraken ons enorm aan. Het spel van de lijnen, de cirkels, de verschillende kleuren, de invalshoeken, alles eigenlijk. John is komen luisteren naar ons verhaal. Hij ging heel snel mee in ons idee en vroeg ons wat we graag zouden zien. Verder hebben we hem de vrijheid gegeven er een eigen invulling aan te geven.”

 

Wachten op de kleuren

Josette: “We kregen dan een eerste ontwerp op papier. Met wat kleine aanpassingen waren we eruit. Ik vond het wel wat moeilijk om in te schatten hoe het er in het echt zou uitzien. John stelde me meteen gerust door aan te geven dat we moesten wachten tot we de kleuren in de showroom gaan kiezen. En dat klopte, toen zag ik het veel meer. Hij heeft ons hierin heel goed begeleid. Dan is het wachten tot het klaar is. Dat was moeilijk!”

 

“Nu heb je kunst om naar te kijken. Iedere dag opnieuw ontdekken we weer wat anders.”

Kunst om naar te kijken

Albert: “Nu heb je kunst om naar te kijken. Iedere dag opnieuw ontdekken we weer wat anders. Nu schijnt de zon er bijvoorbeeld op en dan krijg je een heel ander spel en kleurencombinaties dan als er geen zon is. In het donker komt het loodwerk ook heel mooi uit. Het is iedere dag iets anders en dat is plezant.”

 

Goed beeld vormen

Albert: “Als je eraan denkt om zelf een glasraam te kopen, ga dan eens kijken in de showroom. Er waren een aantal dingen waarvan wij zeiden: ‘dit is het!’. Je krijgt een heel goed beeld van wat wel en wat niet mogelijk is. En je merkt aan John, hij leeft ervoor.”

Josette: “Ik was sowieso onmiddellijk verliefd op zijn werken. En dan kom je in de showroom binnen en denk je: Wauw! Dit moet ik hebben!” (nvdr: lacht).

Pin It on Pinterest

Share This