Ben je op zoek naar een uniek glas-in-lood-raam voor je woning? Iets wat helemaal bij jouw stijl en interieur past? Heb je al op internet gezocht, maar vind je niets waar je helemaal blij van wordt? Dan kan je best bij een professioneel atelier terecht, zoals Studio Artglas.

Waarom kiezen voor een glas in lood atelier?

Mooie glasramen produceren of renoveren is het werk van artiesten. Studio Artglas heeft een brede ervaring opgebouwd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van moderne glas-in-loodramen – die ook tussen dubbele beglazing kunnen worden geplaatst – in verschillende omgevingen en situaties. We kennen de mogelijkheden en beperkingen van ons materiaal door en door, zodat we onze klanten kunnen bijstaan met geschikt advies. De troef van Studio Artglas schuilt in de unieke combinatie van het ambachtelijke vakmanschap met onze artistieke, hedendaagse ontwerpen, zowel voor privéwoningen als voor bedrijven.

Hoe gaat een atelier in glasramen te werk?

De kogel is door de kerk: je wil een mooi glasraam bestellen. Of je nu al een duidelijk beeld hebt hoe hoe het eruit moet zien, of dat je je eerst nog wil laten inspireren, bij Studio Artglas helpen we je van A tot Z. We hebben een vast proces om jouw uniek glas-in-lood-raam te creëren.

 

 

“Wij hebben een vast proces om jouw uniek glas-in-lood-raam te creëren.”

 

 

1/ Kennismaking

We leren elkaar kennen tijdens een eerste afspraak in ons atelier in Zonhoven. Hier krijg je meteen een voorsmaakje van wat je kan verwachten omdat we heel wat van onze hedendaagse producties en renovaties tentoongesteld hebben. Je kan hier op je gemak rondkijken.

2/ Jouw wensen

Dan ben jij aan het woord. We bespreken wat jouw/jullie wensen zijn, waar het glasraam komt in je woning en wat de specifieke situatie is. We bekijken een aantal voorbeelden in de showroom en in ons boek ‘Artistic glass panels’ om een gevoel te krijgen wat je smaak en stijl is. Ook krijg je meteen een idee van de totale kostprijs omdat we voor hedendaagse ontwerpen met een vaste vierkante meter prijs werken. 

 

“In onze showroom kan je onze hedendaagse ontwerpen bekijken”

 

 

3/ Technische uitdagingen

Naast artiesten zijn wij ook technici die ervoor zorgen dat jouw Studio Artglas op de meest veilige en duurzame manier geplaatst kan worden. Daarom wijden we wat tijd aan de bespreking van de plaatsing en eventuele technische uitdagingen van de ijzeren kaders, deuren, ramen, enz. We werken samen met een specialist in ramen en deuren, waardoor we jou een totaalpakket kunnen aanbieden.

4/ Rondleiding atelier

Natuurlijk kan een rondleiding in ons atelier niet ontbreken tijdens je bezoek aan Studio Artglas. Je zal het team aan het werk zien met de creatie en renovatie van glaspanelen. Zo kan je je al beginnen inbeelden hoe zij binnenkort zullen starten met jouw eigen Studio Artglas!

 

“Een rondleiding in het atelier mag natuurlijk niet ontbreken!”

 

5/ Bestelling van het ontwerp

Als afronding van de eerste afspraak geef je jouw akkoord voor het maken van een ontwerp door John Dierickx, de kunstenaar én ambachtsman van Studio Artglas. 

6/ Voorstelling ontwerp

John Dierickx gaat aan de slag met jouw ontwerp op basis van de input die jij tijdens het gesprek gegeven hebt. Via een computerprogramma creëert hij een ontwerp met kleuren. Dit krijg je via e-mail toegestuurd. Jullie kunstwerk begint stilaan vorm te krijgen!

 

“John Dierickx gaat aan de slag met jouw ontwerp op basis van de input die jij tijdens het gesprek gegeven hebt.”

 

7/ Goedkeuring ontwerp

De meeste Studio Artglas klanten keuren hun ontwerp van de eerste keer goed. Maar natuurlijk kan het ook gebeuren dat je nog niet helemaal tevreden bent. Dan doen wij de nodige aanpassingen. Als alles goedgekeurd is, maken we opnieuw een afspraak in het atelier.

8/ Ontwerp uitplotten

Tijdens de tweede afspraak kan je jouw ontwerp in ware grootte bekijken in ons atelier. Het ontwerp is uitgeplot in een zwart-wit tekening met loodlijnen. Zo krijg je een gevoel voor de werkelijke afmetingen. Ook bekijken we de kleuren glas en de verschillende soorten helder glas stuk voor stuk aan de hand van stalen. We hebben heel wat glas op voorraad, maar alle tinten zijn mogelijk op bestelling. Als dit in orde is, geef je je akkoord voor de creatie van jouw Studio Artglas.

 

 

“We bekijken de kleuren glas en de verschillende soorten helder glas stuk voor stuk aan de hand van stalen.”

 

 

9/ Ontwerp maken

Het ervaren team gaat aan de slag met jouw ontwerp. We beseffen dat dit heel spannend voor je is, daarom sturen we je foto’s door. Zo kan je jouw eigen Studio Artglas zien groeien! Je krijgt te zien hoe jouw kunstwerk glasstuk per glasstuk wordt opgebouwd. Het glas wordt gesneden, in het lood gezet, gesoldeerd, gepoetst en dan ingebouwd tussen dubbele beglazing. Elk ontwerp wordt gesigneerd door de ontwerper, John Dierickx, met vermelding van het jaartal. 

 

“Het ervaren team gaat aan de slag met jouw ontwerp.”

 

 

10/ Plaatsing van jouw Studio Artglas

Het moment is eindelijk daar! Jouw Studio Artglas wordt geïnstalleerd. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van jouw project, komt er veel of weinig voorbereiding, en een groot of klein team, aan te pas. In het geval we ook de deuren hebben voorzien, werken we samen met een vakman die ons dan ook vergezeld om de plaatsing in goede banen te leiden. 

11/ Genieten van jouw ontwerp

Een zucht van verlichting! Nu is het tijd om te genieten van jullie ontwerp. Je hebt een duurzame en unieke investering gemaakt in je interieur die zich nog heel lang zal lonen, geloof ons maar! We krijgen vaak nog jaren later van klanten een berichtje met de boodschap: “We genieten nog iedere dag van ons Artglas”.

 

 

“Nu is het tijd om te genieten van jouw eigen Artglas”

 

 

Conclusie: glas in lood op maat kopen bij atelier 

Ben je ook verknocht aan de prachtige, eigentijdse creaties van glas in lood? Wil je in jouw woning dag in, dag uit kunnen genieten van een prachtig licht- en kleurenspel? Dan ben je in goede handen bij een atelier waar ze niet enkel veel ervaring en kunde in glas in lood hebben, maar waar ze bovendien dit eeuwenoude ambacht verheffen tot hedendaagse kunst. Zo’n plek vind je in Zonhoven bij Studio Artglas.

John Dierickx van Studio Artglas ontwerpt unieke glasramen met een intrinsieke schoonheid en functionaliteit. Inspiratie opdoen? Bezoek www.artglas.be

Pin It on Pinterest

Share This