Zo’n 33 jaar geleden begon John Dierickx te experimenteren met glas-in-lood creaties. Nee, niet in zijn garage zoals de mannen van Apple, Google of Amazon… maar in de keuken. Omdat die keukentafel al snel te klein werd, ging John op zoek naar een ‘fatsoenlijke’ werkplek. Na een paar verhuizingen vind je Studio Artglas anno 2022 in een modern pand met showroom, geavanceerde glastechnologie en groot atelier in Zonhoven. Intussen is John ook niet meer alleen, maar is het team uitgegroeid tot een geoliede machine die de meest uitdagende projecten aankan. We stellen Carine, Ilona, Stefan en Hannelore graag aan je voor!

 

 

Carina: “Wat ik het leukste vind is om een ontwerp uit te voeren, omdat ik dan mijn creativiteit erin kwijt kan.”

Glazenier Carina

Carina werkt al 15 jaar bij Studio Artglas, iets wat ze zelf nooit had gedacht, want ze houdt van verandering. Dat mag ook niet verbazen als je weet dat ze als jonge twintiger haar thuishaven Leipzig verliet om in België te komen werken. Ze werd verliefd en is gebleven. Gelukkig is het bij Studio Artglas nooit saai en kan ze haar zin voor avontuur ook in haar job vinden. 

Carine: “Mijn ouders hadden een glasbedrijf in Leipzig, dat boomde na de val van de muur met de restauratie van art nouveau glasramen. Bij mijn thuis en op school heb ik de kneepjes van het vak geleerd. In België werkte ik ook als glazenier maar ik wilde meer creatief bezig zijn. Per toeval passeerde ik tijdens een vakantie het atelier van John en dacht ik “dit wil ik doen!”. En die wens kwam uit. Wat ik het leukste vind is om een ontwerp uit te voeren, omdat ik dan mijn creativiteit erin kwijt kan. De job is heel afwisselend, net wat ik nodig heb. Ik ben niet zo’n sportmens als John, maar ik doe aan vechtsport en krachttraining, want: heb je die panelen al eens opgetild? [lacht]” 

 

 

Ilona: “Ik ben heel graag met mijn handen bezig, maar zoek steeds uitdagingen om mijn creatieve geest te stimuleren.”

Glazenier Ilona 

Ilona groeide op in een creatief nest. Haar liefde voor glas kreeg ze van haar mama die een passie voor Tiffany glaswerk heeft. Na de kunstschool volgde een opleiding glas-in-lood, maar dit viel tegen, dus liet ze haar creatieve droom varen … tot John haar 12 jaar geleden de kans bood om een IBO opleiding te doen. En ze blijft bijleren, want intussen heeft ze ook de smaak van het ontwerpen te pakken. 

Ilona: “De eerste keer hier heb ik mij heel goed gesneden, ik heb nog altijd een litteken. Maar daarna ging het steeds beter [lacht]. Brandschilderen is mijn favoriet. Als er een opdracht binnenkomt kan ik me hier helemaal in verliezen. Maar eigenlijk doe ik alles graag, het is een heel afwisselende job. Dan eens dubbel glas maken, dan eens glas-in-lood, dan plaatsingen doen. En ja, ik doe ook krachttraining! Ik ben heel graag met mijn handen bezig, maar zoek steeds uitdagingen om mijn creatieve geest te stimuleren. Daarom ben ik super blij dat John me een opleiding in ontwerpen heeft gegeven. Een nieuwe vaardigheid die ik volop aan het ontdekken ben.”

 

 

Stefan: “Wat mij enorm aantrekt is hoe het licht binnenvalt door glas-in-lood ramen, dat brengt een bepaalde sfeer in een interieur en in het leven van mensen.”

Overnemers Stefan en Hannelore 

In 2021 besloot John om voorzichtig op zoek te gaan naar opvolging om de verdere groei van Studio Artglas te verzekeren. Sneller dan verwacht kwam hij Stefan en Hannelore tegen, in een werkgroep bij Voka Limburg. Zij waren heel enthousiast zich te engageren voor een traject van overdracht dat 3 tot 5 jaar zal duren om samen de overgang te maken. Concreet betekent dit dat Stefan en Hannelore meedraaien in de dagelijkse werking van Studio Artglas, zelfs tot in het atelier. 

Stefan en Hannelore: “John en zijn team hebben doorheen de jaren iets van onschatbare waarde opgebouwd. Het gaat om hoe het bedrijf gerund wordt maar ook om de magie van het ambacht. Wat ons enorm aantrekt is hoe het licht binnenvalt door glas-in-lood ramen, dat brengt een bepaalde sfeer in een interieur en in het leven van mensen. Hiermee gaan we nog veel meer doen!” 

Op zoek naar een moderne glas-in-lood creatie in je woning? Ons team helpt je om jouw uniek Artglas te ontwerpen, te maken en te plaatsen. Neem vandaag nog contact op om de vele mogelijkheden te verkennen.

Pin It on Pinterest

Share This