Een woning vol natuurlijk licht: daar dromen we allemaal van. Jammer genoeg heeft iedereen wel een plek in huis die donker en kil aanvoelt. Het is hoog tijd om ook deze plekken de aandacht te geven die ze verdienen. Hoe? Met glas-in-lood! Door glas-in-lood ramen, deuren en koepels te installeren in donkere ruimtes, kun je natuurlijk licht binnenlaten zonder aan privacy in te boeten. Studio Artglas inspireert je graag met de mooiste voorbeelden om de donkerste plekjes in huis tot leven te brengen.

 

 

Artistieke filter met glas-in-lood 

 

Een van de meest magische aspecten van glas-in-looddeuren is hun vermogen om licht door te laten schijnen terwijl ze tegelijkertijd privacy bieden. Glas-in-lood fungeert als een artistieke filter, waardoor natuurlijk licht de ruimte binnenstroomt terwijl het tegelijkertijd een zekere mate van afscherming biedt. Om meer licht in donkere ruimtes te krijgen, kan je dus overwegen om een ‘gewone’ binnen- of buitendeur of raam (of garagepoort!) te vervangen door een glas-in-lood deur. 

 

 

 

Binnendeuren in glas-in-lood

 

Waarom kiezen Studio Artglas klanten voor een binnendeur in glas-in-lood?

 

Michelle en Kwinten wonen in een nieuwbouwwoning met een praktijkruimte aan huis. Om de wachtzaal en de privé te scheiden, kozen ze voor een glas-in-lood deur. “Voor ons was de lichtinval erg belangrijk. In het privé gedeelte hebben we ochtendzon, in de wachtruimte is er avondzon. Als we een volle deur gezet zouden hebben, dan zouden we niet op ieder moment van de dag zonlicht binnen krijgen. Nu is het zelfs nog mooier met de kleurschakeringen van het glas in lood.”

 

 

 

 

Privé en praktijk scheiden met moderne glas in lood binnendeur

 

“Als we een volle deur gezet zouden hebben, dan zouden we niet op ieder moment van de dag zonlicht binnen krijgen.”

 

 

 

 

Een ander koppel woont in een oude hoeve en wilde de grote leefruimte kunnen opdelen. “Al snel kwamen we op het idee om met een schuifdeur te werken, zodat we de zithoek kunnen afsluiten en twee afzonderlijke ruimtes creëren zonder dat het benauwd aanvoelt.”

 

 

 

 

“We wilden de zithoek afsluiten zonder dat het benauwd aanvoelt”

 

 

 

 

Wim en Bianca droomden al lang van een grote binnendeur in glas-in-lood. Toen een groot renovatieproject op hun pad kwam, zorgden ze ervoor dat de binnendeur de centrale eyecatcher van hun leefruimte werd. 

 

 

 

 

Op maat gemaakte glas-in-lood deuren stelen de show in renovatieproject Mol

“De binnendeur is de centrale eyecatcher van onze leefruimte.” 

 

 

 

 

Buitendeuren- en ramen in glas-in-lood

 

Waarom kiezen Studio Artglas klanten voor een buitendeur of -raam in glas-in-lood?

 

Toen Nicole en Paul startten met de renovatie van hun oude boerderij, stond er één ding vast: de voorgevel van de woning moest opgefleurd worden. “Het huis aan de voorkant voelde een beetje grijs en somber aan. Ik wilde er echt iets opvallends, iets prachtigs aan toevoegen”. Dus werd de oude garagepoort vervangen door een prachtig glas-in-lood raam.

 

 

 

 

“Het huis aan de voorkant voelde een beetje grijs en somber aan. Ik wilde er echt iets opvallends, iets prachtigs aan toevoegen”

 

 

 

 

 

Albert en Josette liepen tegen een probleem aan in hun nieuwbouwappartement: vanuit één raam hebben ze zicht op een lelijke muur van de buren. Daarom kozen ze voor de unieke oplossing van glasramen in ijzeren kaders in schuifrails van Studio Artglas. 

 

 

 

 

“Nu hebben we minder inkijk van de buren en hebben we zicht op een prachtig kunstwerk.”

 

 

 

 

Christian liep al jaren met een idee in zijn hoofd om de trappenhal met kleurrijk glas-in-lood tot leven te brengen “De trappenhal in ons huis heeft een groot raam waar we al heel lang iets mee wilden doen, want het kijkt ook uit op de buren. Het mooie van glas-in-lood is dat je licht binnen krijgt terwijl het ook je privacy garandeert. De trappenhal en nachthal zijn er veel meer door gaan leven.”

 

 

 

Hoe licht krijgen in een donkere ruimte? Denk eens aan glas-in-lood

“Het mooie van glas-in-lood is dat je licht binnen krijgt terwijl het ook je privacy garandeert. De trappenhal en nachthal zijn er veel meer door gaan leven.”

 

 

 

 

 

Koepels in glas-in-lood

 

Waarom kiezen Studio Artglas klanten voor een koepel in glas-in-lood?

 

Sofie en Ben wilden een open, lichte keuken en eetkamer. Daarom maakten ze de kleine, bestaande lichtkoepel groter en vroegen aan Studio Artglas er een kunstwerk van te maken. “Het gaat uiteindelijk niet alleen om het extra licht, maar ook om het kunstwerk zelf. Het geeft echt een persoonlijke touch en warmte aan een woning, het geeft een huis zijn eigenheid.”

 

 

 

“Het gaat uiteindelijk niet alleen om het extra licht, maar ook om het kunstwerk zelf.”

 

 

 

 

Serge en Lieven zijn het prachtige Kasteel Alstergoed in Kerkom-bij-Sint-Truiden met veel zorg en liefde aan het verbouwen. Ze transformeerden een ‘gewoon’ dakvenster naar een magnifieke koepel die perfect bij de stijl van het kasteel past. “Voor elke verdieping zoeken we een key feature, iets dat in het oog springt. Voor de zolderverdieping kozen we voor een koepel in glas-in-lood. Er was al een dakvenster geplaatst tijdens vorige verbouwingen, wat wel heel veel licht gaf, maar er verder niet erg fraai uitzag.”

 

 

 

“Voor elke verdieping zoeken we een key feature, iets dat in het oog springt.”

 

 

 

 

Voor wereldburger Wim was het duidelijk dat zijn nieuwe woning schreeuwde om een impressionante glas-in-lood koepel. “Het uiteindelijke resultaat zorgt bij ons, maar ook bij iedere bezoeker voor een ongelooflijk ‘wauw’-effect. Zeker overdag wanneer de zon speelt met die kleuren en de muren van onze inkomhal oplichten. Dit is echt het pronkstuk van ons huis.”

 

 

“Dit is echt het pronkstuk van ons huis.”

 

 

Hoe licht krijgen in een donkere ruimte? Ontdek de mogelijkheden met Studio Artglas

 

Als je op zoek bent naar manieren om licht te brengen in donkere ruimtes en tegelijkertijd een artistiek statement te maken, overweeg dan de mogelijkheden van glas-in-lood. Neem vandaag nog contact op met ons om jouw project te bespreken. We kijken ernaar uit jouw dromen waar te maken!

 

Pin It on Pinterest

Share This