Kiezen voor een glas-in-lood raam in je woning is kiezen voor een uniek kunstwerk waar je je hele leven plezier van hebt. Net zoals bij kunstwerken vind je glas-in-lood ramen in alle prijsklassen. In deze blog geven we een aantal belangrijke inzichten in de prijszetting van Studio Artglas.

 

Wat bepaalt de prijs van glas-in-lood ramen?

Vaak lees je dat de prijs van glas-in-lood afhankelijk is van een aantal factoren: het formaat, de complexiteit van het ontwerp, het aantal stukken glas, de kleur- en glassoort keuze, materiaalkosten, de plaatsingskosten en arbeidsuren, … Bij Studio Artglas kiezen we altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Je kan bij ons bijvoorbeeld geen keuze maken tussen verschillende kwaliteiten glas, want wij kiezen resoluut voor de Rolls Royce onder glas-in-loodglas, namelijk geblazen antiek glas van Lamberts glas die wij meestal in dubbel glas plaatsen. We werken ook al jaren samen met een metalen deuren specialist die dezelfde hoge standaarden hanteert als wij.

 

Wat zit er in de prijs bij een glas-in-lood raam?

We maken een onderscheid tussen een renovatie van een klassiek glas-in-lood raam en een hedendaags ontwerp. Bij een klassiek glas-in-lood raam berekenen we de prijs op basis van het aantal stukken glas. Bij een modern design hanteren we een vaste prijs van 1600 euro per vierkante meter (exclusief btw). Hierin zit het ontwerp van de hand van John Dierickx, de creatie van je glasraam en de plaatsing. We nemen je dan mee in ons vast proces om van idee tot creatie te gaan.

 

Waarom glas-in-lood ramen kopen?

De reactie die we het vaakst van onze klanten horen? “Dit hadden we al veel eerder moeten doen, want het genot van ons huis is des te groter”. Van glas-in-lood ramen kan je intens genieten, van de vormen en kleuren tot de manier waarop het licht gefilterd wordt. Daarom zeggen we bij Studio Artglas altijd: je betaalt voor een beleving. Je investeert in de dingen die je gelukkig maken en die je energie geven. Die beleving is uiteindelijk onbetaalbaar.

 

Wat zijn voorbeelden van prijzen voor glas-in-lood projecten?

Om je een goed beeld te geven van wat een glas-in-lood creatie uiteindelijk kost, zie je hieronder een aantal concrete voorbeelden met prijsindicatie.

 

Metalen binnendeuren

 

Een metalen standaard deur van 1 op 2 meter kost tussen de 2500 en 3000 euro (exclusief btw). Die laten we maken en plaatsen door onze vaste partner. Voor het loodglas en ontwerp betaal je 3200 euro (exclusief btw, wat neerkomt op 1600 euro per vierkante meter).

 

Kleine projecten

 

Meestal plaatsen we de glas-in-lood panelen tussen dubbel glas. Maar je kan ook kiezen voor voorzetramen, zoals in deze woning in Maastricht. De prijs is dan ongeveer 1500 euro, exclusief btw.

 

 

In deze badkamer hebben we glas-in-lood tussen dubbel glas geplaatst met led-verlichting. De prijs ligt rond de 1600 euro, exclusief btw.

Moderne eyecatchers

 

De troeven van de artistieke glas-in-lood panelen liggen uiteraard in de ongebreidelde creatieve mogelijkheden. Zo kan er gewerkt worden op basis van een ontwerp of zelfs een foto of logo waardoor dit maatwerk een persoonlijk karakter krijgt. Studio Artglas biedt handwerk, volledig made in Belgium en kiest in het volledige procédé voor duurzaamheid: van ontwerp tot eindresultaat, letterlijk en figuurlijk.

 

 

Moderne glas-in-lood panelen kunnen een oude woning nieuw leven inblazen, zoals in deze twee projecten.

 

De buitendeuren in dubbel glas stonden er al. Studio Artglas heeft het glas eruit genomen en opnieuw geplaatst met glas-in-lood ramen erin. De prijs was 9.600 euro (1600 euro per vierkante meter, exclusief btw).

 

In dit herenhuis was er bovenaan de trap al beglazing. Die hebben we vervangen door glas-in-lood ramen. De prijs was 6000 euro (1600 euro per vierkante meter, exclusief btw).

 

Glas-in-lood ramen op maat laten maken: wat is de prijs?

Een glas-in-lood raam bestellen is een investering in je woning en in het kleine geluk van alledag. Bij Studio Artglas nemen we de tijd om elkaar te leren kennen en te bekijken wat jouw wensen zijn. Hier hoort uiteraard ook een duidelijke kostprijs en stappenplan bij. In deze blog hebben we een inkijk gegeven in onze werkwijze. Wil je graag een offerte op maat? Contacteer ons dan!

Pin It on Pinterest

Share This