Proficiat! Je wil een glas-in-lood raam of deur laten maken door een professional. De volgende stappen zijn het kiezen van het design en de kleuren die perfect bij jouw interieur passen. Hoe je dit het beste aanpakt? We vertellen je de werkwijze die we bij Studio Artglas hanteren voor onze klanten. 

 

Design

De meeste klanten kiezen voor Studio Artglas omwille van de moderne, eigentijdse interpretaties van glas-in-lood. Via onze website, social media kanalen en door een bezoek aan onze showroom halen ze er een paar favorieten uit die ons inspireren om een design op maat van jouw woning te maken.

 

Kleuren

Dan pas focussen we ons op de kleuren van je glasraam. Kleuren uitkiezen gebeurt op een heel andere manier dan je wellicht gewoon bent. De kleurcodes van je interieurarchitect of je Pinterest-moodboard gaan je niet veel kunnen helpen. Wat voor meubels, accessoires en verf wél werkt, werkt simpelweg niet voor glas-in-lood. 

 

Kleuren kiezen voor jouw glas-in-lood project

“Kleuren uitkiezen voor je glas-in-lood raam gebeurt op een heel andere manier dan je wellicht gewoon bent.”

Magie

Vervelend? Nee, integendeel! De magie van glas in lood zit ‘m juist in het continu variërend licht- en kleurspel dat ontstaat dankzij de veranderende lichtinval. Wanneer valt de zon door het glasraam? Wat voor ruimte is het: licht of donker? Staat er iets achter het glasraam? Dit alles bepaalt hoe de kleuren eruit zullen zien. Magisch, toch?

 

Kleurenspel

Het is dit kleurenspel waar we samen naar op zoek gaan zodat je op ieder moment van de dag kan genieten van jouw glasraam thuis. We bekijken de verschillende kleuren glas en de verschillende soorten helder glas stuk voor stuk aan de hand van stalen. Het doel is dat de gekozen kleuren mooi samenwerken of ‘blenden’ tot een geheel. 

 

Tijdloos

Of je nu een Artglas van 15 jaar geleden of eentje van vandaag ziet: de designs en kleuren zijn tijdloos. Daarom werken we ook veel met verschillende soorten witglas, dat voor veel of weinig transparantie zorgt, en indien gewenst dus de nodige privacy. Die combinatie met kleur en doorschijnend glas zorgt voor een prachtig, tijdloos eindresultaat.

 

 

“We werken ook met veel verschillende soorten witglas”

 

 

 

Conclusie: hoe kies je de kleuren van je glas-in-lood raam?

Je eigen smaak bepaalt natuurlijk voor een groot deel welke kleuren je kiest, maar bij glasramen dien je wel rekening te houden met een aantal andere factoren, zoals waar het zich zal bevinden en of er dan veel of weinig lichtinval gaat zijn. Dankzij onze jarenlange expertise weten we wat wel en wat niet werkt. We helpen je dus graag jouw keuze te maken!

Pin It on Pinterest

Share This