Als je van design en architectuur houdt, volg je ongetwijfeld de laatste trends. Maar wat een interieur echt uniek maakt zijn vaak dingen die niet trendgevoelig zijn, maar die de persoonlijkheid van de bewoners benadrukken. Of het nu gaat om gedurfde kleuren, speciale kunstobjecten of unieke erfstukken, we onthullen veel over onszelf door die grote en kleine stijlkeuzes. Maar hoe doe je dat, meer persoonlijkheid in je interieur brengen? Laat je hieronder inspireren door deze glas-in-lood designs!

 

 

“Studio Artglas zorgde voor een moderne interpretatie waar we heel trots op zijn want dit is ons verhaal.” 

 

 

Romantisch wapenschild

Stel dat je een jaren zeventig huis koopt met glas-in-lood ramen. En stel dat 1 van die panelen wordt meegenomen door de vorige eigenaren. Laat je dan een nieuw glas-in-lood raam maken in dezelfde stijl of kies je voor iets unieks? Voor Bert Selis en zijn vrouw was de keuze meteen gemaakt: “We kozen voor iets moderns maar ook persoonlijk, in harmonie met de traditionele glas-in-lood ramen.” 

Naar een gepast thema moest het koppel niet lang zoeken. “Voor ons trouwfeest hebben we zelf een wapenschild gemaakt met elementen van steden waar we woonden toen we elkaar tegenkwamen: de iris voor Brussel en de kruisjes voor Amsterdam. We zijn allebei van Limburg, dus hebben we teruggegrepen naar de originele Limburgse kleuren. Studio Artglas zorgde voor een moderne interpretatie waar we heel trots op zijn want dit is ons verhaal.” 

 

 

“We kozen voor zonnebloemen voor Frankrijk en de typische telephone booth voor Engeland.”

 

 

Wereldburgers 

Wim Hautekiet en zijn vrouw zijn wereldburgers die op vele plekken gewerkt en gewoond hebben. Voor hun huis in België vroegen ze aan Studio Artglas om een glazen koepel voor de inkomhal te creëren. “We hadden heel wat ideeën en John [Dierickx] heeft ons geholpen die concreet te maken. We kozen voor zonnebloemen voor Frankrijk en de typische telephone booth voor Engeland. Als leuk detail staat er op dat telefoonhokje geen telefoon, maar het teken van wifi. Nog zo’n leuke ingeving van John.”

 

 

“Met dit glas-in-lood raam wilden de ouders hun twee zonen eren. Het toont hoe ze aan elkaar verbonden zijn, maar toch ook heel anders zijn van karakter.”

 

 

Twee zonen

Ook de gezinssituatie kan een inspiratie zijn voor een persoonlijk glas-in-lood raam. John Dierickx van Studio Artglas: “Met dit glas-in-lood raam wilden de ouders hun twee zonen eren. Het toont hoe ze aan elkaar verbonden zijn, maar toch ook heel anders zijn van karakter. Bijvoorbeeld, in de onderste cirkel staat twee keer het mannelijk symbool. Maar daar zie je ook de breuklijn van 2 verschillende karakters, lichtblauw en donkerblauw.”

 

 

Dierenvriend

Als je een grote dierenvriend bent kan je jouw huisdier vereeuwigen in een glas-in-lood paneel. Dat kan op een traditionele manier, zoals dit paard dat de woning van een manѐge siert. Of dat kan op een moderne manier, zoals dit poesje dat perfect past in het speelse design voor deze nieuwbouwwoning. 

 

Conclusie: meer persoonlijkheid in je woning dankzij glas-in-lood design

Een huis wordt pas een echte thuis als je er een vleugje persoonlijkheid aan geeft. Met gepersonaliseerde glas-in-lood ramen of deuren creëer je een eyecatcher in je woning waar ook nog eens een persoonlijk verhaal achter zit. Zoals je in deze blog kon lezen, zijn dat verhalen om gelukkig van te worden, iedere dag weer.

 

 

Ben je benieuwd wat Studio Artglas voor jouw interieur kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. 

Pin It on Pinterest

Share This