Art to look at and through. Daar staan we bij Studio Artglas voor. Met andere woorden: naar buiten kijken door een kunstwerk heen, zonder in te boeten aan privacy. Dat bereiken we met een slimme schikking van helder glas en (gekleurd) structuurglas. Op die manier combineren we de schoonheid van deze prachtige kunstvorm met de praktische wensen van onze moderne woningen. In deze blog ontdek je hoe glas-in-looddeuren een perfecte oplossing kunnen zijn om wat meer privacy aan je huis toe te voegen, zonder in te leveren op esthetiek. We laten ook een klant aan het woord waar we privacy creëerden in een prachtige gerenoveerde langgevelhoeve.

Voka glas in lood
Voka glas in lood

Voka Hasselt

“Onze lounge is nu veel gezelliger om gasten te ontvangen dankzij dit glasraam. Belangrijk, want we krijgen hier jaarlijks duizenden mensen over de vloer.” Meer lezen? Check

Amsterdamse nieuwbouwwoning 

“De glasramen in de keuken zorgen voor een prachtige entree. Maar het is ook functioneel. Je kan scheidingswanden van hout maken, maar glas-in-lood is veel mooier. Het geeft een prachtig effect, iedere dag opnieuw.”

Creëer een sfeervolle afscheiding

Glas-in-looddeuren kunnen dienen als een sfeervolle afscheiding tussen verschillende kamers in je woning. Of je nu een open plattegrond hebt waarin de keuken, eetkamer en woonkamer in elkaar overlopen, of je wilt een onderscheid maken tussen de hal en de woonkamer, glas-in-looddeuren bieden een elegante oplossing. Het kleurrijke glas en de unieke ontwerpen zorgen voor een visuele barrière terwijl ze nog steeds een gevoel van openheid behouden.

Gezinswoning met schuifdeur

”Een glas-in-lood deur tussen de speel- en de woonkamer zorgde ervoor dat het speelgoed van de kinderen minder zichtbaar werd.”Moderne verbouwing van klassieke villa 

“De glas-in-lood ramen hebben een prachtig accent in de woning gebracht. We hebben een moderne, Scandinavische smaak die zeer sober is met veel kunst. Die deuren geven net dat beetje kleur en passen er perfect bij.”

Privacy behouden zonder daglicht op te offeren

Een van de grootste zorgen bij het creëren van privacy in huis is het verlies van natuurlijk licht. Met glas-in-looddeuren hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het gekleurde glas zorgt ervoor dat het licht prachtig wordt gefilterd, waardoor een warme gloed en een uitnodigende sfeer ontstaat. Je kunt genieten van privacy in je woning zonder dat het ten koste gaat van het natuurlijke daglicht dat je ruimtes verlicht.

Personaliseer je interieur

Glas-in-looddeuren bieden een unieke manier om je persoonlijke stijl en smaak in je interieur te integreren. Studio Artglas kan op maat gemaakte ontwerpen creëren die passen bij jouw voorkeuren en de esthetiek van je woning. Of je nu kiest voor een traditioneel ontwerp of een modernere benadering, glas-in-looddeuren voegen een artistiek element toe aan je interieur.

Ervaringen met privacy door glas-in-lood schuifdeur

De bewoners van een prachtige, oude langgevelhoeve besloten na 20 jaar om de benedenverdieping opnieuw in te richten. Ze zaten vol ideeën die ze in de loop der jaren hadden verzameld. In Studio Artglas vonden ze de perfecte partner om één belangrijk idee tot leven te brengen: het plaatsen van een grote schuifdeur om meer gezelligheid en privacy te creëren in de grote open ruimte.

“De schuifdeur heeft op een fantastische manier bijgedragen aan onze behoefte aan privacy, zonder dat we ons afgesloten of bekrompen voelen. In sommige huizen zie je dat alle deuren gesloten worden, wat een gevoel van afstand creëert. Wij daarentegen houden van ruimte en verbinding met iedereen, en dankzij de schuifdeur hebben we die connectie niet verloren. Wanneer onze tienerzoon met vrienden op de bank zit, kunnen ze het gezellig en knus maken, terwijl we toch een zekere mate van privacy behouden. Als we de deur volledig sluiten, wordt de inkomhal afgesloten, maar dit stoort niet. Het wordt eerder een kunstwerk op zich, dat naadloos overgaat en dezelfde prachtige lichtinval behoudt. We zijn enorm tevreden, vooral omdat het een schuifdeur is. Hierdoor kunnen we hem op veel verschillende manieren gebruiken, zonder ons opgesloten te voelen. Dit aspect maakt het bijzonder interessant.”

Glas-in-looddeuren: privacy en stijl in harmonie

Glas-in-looddeuren zijn niet alleen een decoratieve toevoeging aan je woning, maar ook een functionele oplossing om privacy te creëren zonder concessies te doen aan natuurlijk licht en openheid. Met Studio Artglas kun je genieten van op maat gemaakte ontwerpen die je interieur naar een hoger niveau tillen. Neem vandaag nog contact op met Studio Artglas en ontdek hoe glas-in-looddeuren een prachtige aanvulling kunnen zijn op jouw woning.

Pin It on Pinterest

Share This