Begin oktober trekt John Dierickx, bezieler en oprichter van Studio Artglas, naar Marokko om een droom waar te maken: de Roc du Maroc fietsen. In deze extreme Mountainbike marathon zal hij in 6 dagen 666 kilometer afleggen met een adembenemende landschap als decor. Goed gek of goed bezig? We vragen het aan John!

 

Ondernemen is sporten 

“Je moet er wel een beetje gek voor zijn”, beaamt John, “maar dan gek in de zin dat je ervan houdt om jezelf voortdurend uit te dagen. Als ondernemer doe ik net hetzelfde. Je zet dan ook doelen aan de hand van een businessplan. En je doet er alles aan om die doelen te bereiken. Bij sporten heb je ook een trainingsplan waar je je keurig aan moet houden. Anders kan je het vergeten.”

 

 

“Je moet er wel een beetje gek voor zijn”, beaamt John, “maar dan gek in de zin dat je ervan houdt om jezelf voortdurend uit te dagen.”

 

 

Sportieve jeugd

Hoe het allemaal begon? John: “Als kind deed ik aan atletiek en ben ik ooit Limburgs kampioen geworden. De sportschool was dan ook een logische keuze voor mij. Vlak na mijn studies moest ik het leger in, een leuke tijd, want als sportieveling kon ik er me helemaal uitleven (lacht)! Ook toen ik begon te werken ben ik blijven rennen. Daar kwam dan nog fietsen, mountainbiken, kiten en skiën bij. Gelukkig is mijn vrouw Ingrid ook gebeten door de sportmicrobe.”

 

 

“Sporten helpt me om met uitdagingen om te gaan.”

 

 

Niet opgeven

Waar komt de motivatie vandaan om naast een druk leven als ondernemer, jezelf ook nog eens op fysiek vlak uit te dagen? John: “Sporten helpt me om met uitdagingen om te gaan. Op momenten dat het te uitdagend gaat worden kan je óf opgeven óf de mentale klik maken en een tandje bijsteken. Sporten maakt me mentaal sterker. Daarnaast maakt het m’n hoofd leeg, voel ik me fitter en geconcentreerder.”

 

Levensfilosofie

Het mag duidelijk zijn dat voor John geen gewone hobby is, maar een levensfilosofie. John: “Ik ben zowel in mijn sport als in mijn zaak altijd op zoek naar de volgende uitdaging, want stilstaan is geen optie. Als een klant een glasraam wil dat op ‘t eerste gezicht onmogelijk lijkt, bijt ik me er juist in vast. Niets is onmogelijk en dat hebben we bij Studio Artglas al meermaals bewezen, zoals onlangs met de plaatsing van een mega-glas-in-loodpaneel.”

 

 

“Ik ben zowel in mijn sport als in mijn zaak altijd op zoek naar de volgende uitdaging, want stilstaan is geen optie.”

 

 

Ultieme uitdaging

Ook het volgende avontuur staat voor de deur. John: “Dit jaar werd ik 60, dus wilde ik iets speciaals doen. De Roc du Maroc staat op de bucketlist van iedere fervente mountainbiker dus de beslissing was snel gemaakt. Ik ben al maanden aan het trainen. Het zal fysiek en mentaal zwaar zijn, maar het zal ook een magische ervaring worden waar ik vol energie van terugkom. Energie die ik dan weer in mijn zaak kan steken.”

Pin It on Pinterest

Share This