Artglas, het bedrijf uit Zonhoven dat Europees aan de top staat in de productie van glas-in-lood, gaat volgende week in Antwerpen een mega-paneel plaatsen. “We zijn als enige in België in staat om een raam van deze afmetingen te maken”, aldus een fiere zaakvoerder John Dierickx.

“Doordat we 2 jaar geleden gestart zijn met de eigen productie van dubbel glas voor onze artistieke glaspanelen, zijn we in staat om -als enige in België- een glasraam met deze afmetingen in te bouwen tussen dubbel glas.”

 

 

 

Dinsdag draaien de vrachtwagens van Artglas het centrum van Antwerpen in voor de uitvoering van een bijzondere klus. Er moet een groot glasraam dat bestaat uit 2 delen, worden geplaatst. “Het onderste deel meet 1400 x 1750 mm, het bovenste 1400 x 3350 mm”, specifieert John Dierickx. “Het gewicht van de grootste ruit alleen bedraagt 245 kg. Doordat we 2 jaar geleden gestart zijn met de eigen productie van dubbel glas voor onze artistieke glaspanelen, zijn we in staat om -als enige in België- een glasraam met deze afmetingen in te bouwen tussen dubbel glas. Bij de grote spelers is alles geautomatiseerd. Een glasraam inbouwen gebeurt manueel en hier komt het vakmanschap naar boven. Niet enkel de vervaardiging is spectaculair, ook de plaatsing gaat dat zijn. Het gevaarte moet midden in de stad Antwerpen terecht komen, op een hoogte van 10 tot 15 meter. Door de enge toegang moet dit met een speciale kraan gebeuren. Deze heeft een ruimte nodig van 4 x 4 m, terwijl de binnenkoer amper 5 x 5 m groot is… Een helse klus dus. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit project tot een goed einde zal worden gebracht.”

Bron: Made in Limburg

Pin It on Pinterest

Share This