Glas-in-lood ramen en deuren zijn anno 2022 weer helemaal terug in. Maar het vak heeft zich wel heruitgevonden. De focus is verlegd van restauratie naar de kunstzinnige creatie van hedendaagse designs. Dit dankzij creatieve talenten met ondernemerszin zoals John Dierickx van Studio Artglas uit Zonhoven. Al meer dan 25 jaar tast Studio Artglas de grenzen af van het eeuwenoude ambacht en zoekt het een balans tussen technisch perfectionisme en artistiek vakmanschap. Vandaag lanceert het bedrijf haar nieuwste innovatie: Studio Artglas by Night.

 

“Studio Artglas by night is een innovatieve, onzichtbare glastechnologie ingebouwd in de glaspanelen (van deuren en ramen) om de glas-in-lood creaties ‘s avonds te verlichten”

Dag en nacht genieten van glas-in-lood panelen

Artistieke glaspanelen brengen een interieur tot leven omdat er een continu variërend licht- en kleurspel ontstaat dankzij de veranderende lichtinval. Plus, het zorgt ook voor de nodige privacy dankzij een slimme schikking van helder glas en (gekleurd) structuurglas. Wat als we dit effect ook kunnen behouden, zelfs als het donker wordt?, vroeg Studio Artglas zich af. Zo ontstond het idee voor Studio Artglas by Night, een nieuw technologisch hoogstandje dat de intrinsieke schoonheid van de glaspanelen nog meer tot haar recht doet komen. Het systeem integreert onzichtbare verlichting in de glaspanelen zodat ze in het donker prachtig oplichten en de privacy blijven garanderen. Bye bye gordijnen!

Technisch hoogstandje in verlichting

Bij Studio Artglas liepen ze al langer met het idee rond, maar eerdere proeven met LED-verlichting gaven niet het gehoopte effect. Een nieuwe wereld ging open tijdens de samenwerking met innovatieve en creatieve Soltech, samen experimenteerden ze met de monochrome of RGB-leds en ontdekte dat ze ook gebruikt kunnen worden om een bestaand glaspaneel perfect te verlichten, zonder dat men iets van de bedrading ziet. De perfecte oplossing dus!

 

Benieuwd naar Studio Artglas by Night? Bekijk het filmpje door hiernaast op de afbeelding te klikken

 

In ‘t kort

Wat is Studio Artglas by Night?
Een innovatieve, onzichtbare glastechnologie ingebouwd in de glaspanelen (van deuren en ramen) om de glas-in-lood creaties ‘s avonds te verlichten

Welke voordelen heeft het?
– Dag en nacht genieten van de pracht en praal van glas-in-lood panelen
– Meer privacy doordat je van buiten niet naar binnen kan kijken
– Verlichting is vanop afstand te regelen 
– De lichtsterkte kan aangepast worden
– Het is compatibel met de meeste ramen
– Het is onzichtbaar dankzij onzichtbare geleiders 
– De transparantie van het glas blijft gegarandeerd 

Pin It on Pinterest

Share This