Als kunstenaar stoppen met werken is niet zo evident, want dat talent schakel je niet zomaar uit. Toch werd het stilaan tijd voor John Dierickx, oprichter en bezieler van Studio Artglas, om aan de toekomst te denken. Van een pensioen is voorlopig nog geen sprake – integendeel – hij steekt nog een tandje bij om de continuïteit en groei van zijn bedrijf te verzekeren met een nieuw partnerschap met Stefan Vanderick en Hannelore Devos.

 

John Dierickx verzekert de continuïteit en groei van zijn bedrijf met een nieuw partnerschap met Stefan Vanderick en Hannelore Devos.

 

 

 

Authenticiteit waarborgen

Stefan: “John vertelde me dat hij op termijn een geschikte koper voor Studio Artglas zocht, maar dat hij zich zorgen maakte dat die persoon niet dezelfde voeling met zijn producten en mensen zou hebben als hijzelf?”. Stefan was meteen getriggerd omdat hij veel ervaring heeft met nichebedrijven zoals Studio Artglas: “De focus en passie is wat deze bedrijven zo sterk maakt, en het zou zonde zijn als dit verloren gaat in de toekomst omwille van een grote overname.”

 

 

Kiezen voor de mensen

Stefan en Hannelore besloten om Studio Artglas over te nemen, maar wel op een manier waarin samenwerken centraal staat tijdens een transitieperiode van 3 tot 5 jaar. Ze kozen voor Studio Artglas omwille van het glas-in-lood, maar vooral omwille van de mensen. Stefan: “John en zijn team hebben doorheen de jaren iets van onschatbare waarde opgebouwd. Het gaat om hoe het bedrijf gerund wordt maar ook om de magie van het ambacht, daarom ben ik zelf aan het leren hoe ik glas-in-lood creaties maak. En dat is ontzettend inspirerend!” 

 

 

 

“John en zijn team hebben doorheen de jaren iets van onschatbare waarde opgebouwd. Het gaat om hoe het bedrijf gerund wordt maar ook om de magie van het ambacht, daarom ben ik zelf aan het leren hoe ik glas-in-lood creaties maak. En dat is ontzettend inspirerend!” 

 

 

 

Oud ambacht innoveren

Voor de toekomst zit het nieuwe team vol ideeën. Stefan: “We vallen met ons gat in de boter natuurlijk. John is al jaren kei in het out of the box denken en hij kan ons leren verder te kijken dan de ambacht vandaag. Samen gaan we de grenzen aftasten. Wat mij enorm aantrekt is hoe het licht binnenvalt door glas-in-lood ramen, dat brengt magie in een interieur en in het leven van mensen. Hiermee gaan we nog veel meer doen!” 

Pin It on Pinterest

Share This