Een nieuw jaar: tijd voor de interieurtrends van 2021! Zoals je zal zien, passen glasramen perfect in de huidige trends. Dat verbaast ons eerlijk gezegd niets, want bij Artglas zijn we al jaren trendsetters in interieur. Waar velen glasramen beschouwen als iets ouderwets en zich daarom enkel richten op renovaties of op het maken van oude designs, gaan wij een stapje verder. Wij verheven glas-in-lood ramen tot wat ze effectief zijn: kunstwerken. Unieke creaties die de persoonlijkheid van onze klanten weerspiegelt. Wij noemen het daarom artglas en niet simpelweg een glasraam. 

In deze blog brengen we je op de hoogte van de laatste trends in de interieurwereld en dus ook in glas-in-lood ramen. 

Duurzaamheid

Interieurmerken zetten meer dan ooit in op duurzaamheid. We zien steeds meer meubels en woonaccessoires die vervaardigd zijn uit natuurvriendelijke materialen, zoals bamboe, riet, bioplastic of biologisch katoen. Het voordeel? De meubels zijn tijdloos en gaan daardoor langer mee. Hetzelfde geldt voor glasramen. Die zet je niet ‘voor even’, maar maken integraal onderdeel uit van jouw interieur.

Statement piece

De drang naar duurzaamheid leidt naadloos naar een volgende trend: inzetten op een statement piece in huis. Een statement piece is een perfecte manier om de aandacht meteen naar één punt te brengen. Het is een goed uitgangspunt voor de rest van je interieur, en geeft jouw huis daarmee een stijlvolle look. Kies voor een focuspunt dat het waard is om gezien te worden, zoals een glasraam in je deuren, je plafond of je ramen. 

 

 

“Laat een glas-in-lood creatie jouw statement piece zijn in huis”

 

 

 

Kleuren

De trendkleuren van 2021 zijn aardse tinten die makkelijk te combineren zijn met andere kleuren in jouw interieur. Kleur is een belangrijke pijler in het interieur, of je nu kiest voor spannende contrasten of een sereen samenspel. Het komt erop neer dat je de juiste balans vindt die helemaal bij jou past. Daarom dat wij bij Artglas met jou op zoek gaan naar de perfecte combinatie van kleur voor jouw uniek glasraam. 

Modern glas

Licht doet leven. Moderne woningen hebben veel grote glaspartijen – vaak van vloer tot plafond. Er zijn ook veel open ruimtes met glazen deuren. Dit is allemaal heel mooi, maar dit brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. Privacy is er daar eentje van. Kies in plaats van standaard gordijnen of zandstraalfolie voor een glasraam op je binnendeuren of buitenramen. Zo creëer je niet alleen wat afscheiding, maar voeg je ook een uniek Artglas kunstwerk aan je interieur toe.

Op maat 

We bouwen kleiner en compacter. Om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten kiezen we steeds meer voor maatwerk. Op die manier kunnen we onze kasten, keukens, en badkamers perfect inrichten naar onze noden en wensen. Ook in termen van design en kleur hebben we dan vrij spel. Die trend merken we ook bij Artglas op. Steeds meer van onze klanten willen unieke designs – ware kunstwerken – die hun persoonlijkheid uitstralen en waar ze met recht trots op kunnen zijn. 

“Een Artglas glas-in-lood creatie is een perfecte symbiose tussen oud en nieuw”

 

 

 

Klassiek en modern

Vroeger was je interieur ofwel klassiek, ofwel modern. De trend van de laatste jaren, die zich in 2021 ook verder zet, is de combinatie van de twee stijlen. Een goed voorbeeld hiervan zijn renovatieprojecten van oude gebouwen die alle eer aandoen aan de historie, maar er wel een moderne twist aan geven. Glas-in-lood is de perfecte symbiose tussen oud en nieuw. Bij Artglas krijg je een hedendaags concept van jouw glas-in-lood project met de uitvoering in traditionele materialen. 

 

Conclusie: trends in interieur en glasramen in 2021

Trends komen en gaan, maar één ding is zeker: jouw interieur moet jouw persoonlijkheid uitstralen. Of je nu houdt van klassiek, landelijk, strak, wit of kleur, door de juiste keuzes in materiaal en stijl te maken, ga je je helemaal thuis voelen in je interieur. Daar helpen wij je bij Artglas graag mee: we tekenen een ontwerp uit dat je voor de rest van je leven blij maakt en inspireert. 

John Dierickx van Artglas ontwerpt unieke glasramen met een intrinsieke schoonheid en functionaliteit. Meer weten? Bezoek www.artglas.be

Pin It on Pinterest

Share This