Als interieurarchitect Kathleen Simons van Bureau IKS een project heeft waar glasramen in voorkomen, schakelt ze steevast de hulp van Studio Artglas in. Kathleens fascinatie voor glas en licht begon al op jonge leeftijd toen een prof archeologie vol passie sprak over Romaanse en Gotische kerken en hun prachtige glas-in-loodramen. Vandaag raadt ze haar klanten aan om die magie ook in hun projecten tot leven te laten komen. We gingen in gesprek over de meerwaarde van glasramen in moderne interieurs.

Waarom interieurarchitecten kiezen voor glasramen en glas-in-lood

Ambachtelijkheid van glas in lood in interieurontwerp

 

Het ambachtelijke aspect van interieur en kunst is voor Kathleen van onschatbare waarde. Ze tracht altijd een vleugje ambachtelijkheid in haar ontwerpen te integreren en haar klanten de meerwaarde van een ambachtsman te laten inzien: “Glas in lood is pure ambacht. Het wordt al eeuwen gebruikt om verhalen te vertellen en sfeer op te roepen. Dat is zo in kerken, maar dat kan ook in hedendaagse interieurs.”

 

Het belang van glasramen in moderne interieurs

 

Hoewel de noodzaak van glaselementen afhankelijk is van het ontwerp, gelooft Kathleen dat een glas-in-loodraam een onderscheidende rol kan spelen in moderne architectuur en interieurs. “Sommige mensen hangen schilderijen op om een bepaald gevoel op te roepen. Maar ik vind dat een glasraam nog net iets meer heeft. Het maakt binnen een interieur wezenlijk deel uit van het geheel en kan de beleving nog versterken.”

 

De samenwerking met Artglas

 

Kathleen laat Studio Artglas veel vrijheid in het ontwerp van glasramen, waarbij ze alleen overleg pleegt over kleuren en accenten die passen bij het interieur. Deze samenwerking biedt haar de mogelijkheid om haar ontwerpen te verrijken met unieke en persoonlijke elementen. “De klanten die voor glasramen kiezen willen van hun huis iets meer maken dan een ‘standaard woning’. Met glasramen kan je de ruimte personaliseren. Zo ontwierp ik voor het restaurant Foodemotions schuifdeuren in glas in lood waarin hun logo verwerkt is.”

 

De waarde van glasramen

 

Hoewel glasramen niet goedkoop zijn, vindt Kathleen de prijs acceptabel, vooral in vergelijking met andere designelementen, die volgens haar vaak niet dezelfde uitstraling hebben. Ze gelooft dat glasramen een onderscheidend vermogen toevoegen aan een interieur, waardoor ze een waardevolle investering zijn.

 

Meer weten over glasramen voor jouw interieur? 

 

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van glasramen in interieurontwerp? Neem contact op met Studio Artglas voor een vrijblijvende kennismaking. 

Pin It on Pinterest

Share This