Theresia en haar partner droomden al jaren van een typisch Brussels herenhuis. Na een lange zoektocht met veel omwegen vonden ze een prachtig pand in Ganshoren, vlakbij de Basiliek. Alleen … er waren geen originele glas-in-lood ramen meer. “Geen probleem”, dacht het koppel, en ze vroegen Studio Artglas om nieuwe ‘authentieke’ glasramen te plaatsen.

 

“Dit huis heeft het allemaal, behalve het glas-in-lood. Daarom beslisten we om alle ramen en deuren aan de voorkant te vervangen door houten ramen – volgens het originele ontwerp – én twee glasramen boven de voordeur te plaatsen. Dat was een echt folieke!”

 

 

Folieke

Theresia: “We hebben lang moeten zoeken naar een betaalbaar herenhuis dat aan onze verwachtingen voldeed zoals hoge plafonds, een tuin en heel veel karakter. Dit huis heeft het allemaal, behalve het glas-in-lood dat zeker hier in Brussel zo alomtegenwoordig is. Dat vonden we zo jammer dat we beslisten om alle ramen en deuren aan de voorkant te vervangen door houten ramen – volgens het originele ontwerp – én twee glasramen boven de voordeur te plaatsen. Dat was een echt folieke!”

 

 

“Zo hebben we de gevel weer gemaakt zoals het was, met de toevoeging van glas-in-lood om er het huis van te maken waar we van droomden.”

Passend design

“Ik begon te zoeken en vond al snel Studio Artglas op Instagram. De ontwerpen vielen meteen in de smaak. Na een eerste contact hebben we dan het atelier in Limburg bezocht. Daar hebben we een ontwerp uitgekozen dat perfect past bij ons herenhuis van 1905. In de ingang zijn er originele donkergroene tegels. Op basis hiervan heeft John de kleuren van het glas gekozen. Dat zat meteen goed.”

 

 

Nog meer karakter

“Zo hebben we de gevel weer gemaakt zoals het was, met de toevoeging van glas-in-lood om er het huis van te maken waar we van droomden. We zijn trots dat we nog wat meer karakter hebben kunnen toevoegen. We kennen nu ook iedereen in de straat omdat onze buren ons spontaan aanspreken over de glasramen!”

Pin It on Pinterest

Share This