Paul en Gerda wonen al veertig jaar in een prachtige Art Nouveau woning. Ze liepen al langer met het idee rond om het raam in hun hal van glas-in-lood te voorzien. Maar omdat het geen evidente klus leek om dit in dubbel glas te doen, verdween het project voor een tijdje naar de achtergrond. Tot mei dit jaar, toen ze John Dierickx, CEO van Studio Artglas, ontmoetten op Batibouw. 

 

“We waren op zoek naar iemand die ons raam van glas-in-lood kon voorzien, maar we wilden niets traditioneels zoals je dat bij kerkramen ziet.”

 

 

Niet traditioneel

Paul: “We waren op zoek naar iemand die ons raam van glas-in-lood kon voorzien, maar we wilden niets traditioneels zoals je dat bij kerkramen ziet. Dat was niets voor ons. John is dan naar ons huis gekomen, heeft foto’s genomen, en dan zijn we nog een keer naar zijn atelier in Zonhoven gegaan. Toen was het al beklonken en een paar maanden later was het glasraam er al.”

Goed gesprek

John: “Het proces van een glasraam maken begint met een goed gesprek. Ik ben Paul en Gerda thuis gaan bezoeken, heb foto’s genomen en we hebben gezamenlijk een tas koffie gedronken terwijl ik aandachtig luisterde naar het verhaal van hun woning zodat ik me een goed beeld kon vormen van wat ze verwachtten van een glasraam. Ik heb dan ook uitleg gegeven over hoe de glasramen geplaatst worden tussen dubbel glas en de voor-en nadelen hiervan.”

 

 

“We horen wel vaker van klanten dat ze niet vinden wat ze zoeken als het op glas-in-lood aankomt. Ofwel is het design te oubollig, ofwel horen ze dat het technisch niet mogelijk is. Wij laten ons niet stoppen door technische uitdagingen.”

 

 

 

Op ware grootte

John: “Ik ging de uitdaging aan om een artistiek glaspaneel te ontwerpen dat dezelfde sfeer uitstraalt als hun mooie woning. Bepaalde lijnen die terugkomen in de woning, heb ik verwerkt in mijn ontwerp. Ik koos voor weinig kleuren zodat het niet te dominant aanwezig is in de traphal. Tijdens het bezoek aan onze studio in Zonhoven konden Paul en Gerda het ontwerp van dichtbij bekijken, want het was op ware grootte uitgetekend. Uit een ruim assortiment hebben we samen de kleuren gekozen. En een paar maanden later was het glasraam er al!”

 

Dubbel glas

John: “We horen wel vaker van klanten dat ze niet vinden wat ze zoeken als het op glas-in-lood aankomt. Ofwel is het design te oubollig, ofwel horen ze dat het technisch niet mogelijk is. Wij laten ons niet stoppen door technische uitdagingen. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen produktie in huis om onze glas-in-lood ramen in dubbel glas te plaatsen.”

Wil je ook een modern glas-in-lood raam in je woning? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This