Christian Zandstra woont in een modern, kubistisch huis. Hij liep al jaren met een idee in zijn hoofd om de trappenhal met kleurrijk glas-in-lood tot leven te brengen. Geïnspireerd door een foto op internet ging hij op zoek naar iemand die hem daarbij kon helpen. Dankzij Studio Artglas kon Christian zijn droom eindelijk waarmaken.

 

Kleurrijke trap

Christian: “De trappenhal in ons huis heeft een groot raam waar we al heel lang iets mee wilden doen, want het kijkt ook uit op de buren. We hadden op internet foto’s gevonden van een trappenhal waar het licht doorheen een kleurrijk glasraam scheen en dat gaf een heel mooi kleurrijk effect. Dat wilden we ook!”

 

“We waren enorm onder de indruk van hoe John [Dierickx] een hele ambachtelijke traditionele arbeid heeft weten te vertalen in iets moderns en strak.”

 

Op zoek

“We gingen dus online op zoek naar glas-in-lood en zo zijn we bij Studio Artglas uitgekomen. We waren enorm onder de indruk van hoe John [Dierickx] een hele ambachtelijke traditionele arbeid heeft weten te vertalen in iets moderns en strak. Dus we waren eigenlijk meteen verkocht!”

 

“Het mooie van glas-in-lood is dat je licht binnen krijgt terwijl het ook je privacy garandeert.”

Carte blanche

“We hebben hem een tijdje gevolgd en uiteindelijk een afspraak gemaakt. Intussen hadden we zoveel van Studio Artglas gezien dat we heel goed wisten waar hij toe in staat was. Toen John vroeg of we bepaalde wensen hadden, hebben we hem carte blanche gegeven. Er was dan ook maar één aanpassingsronde nodig.”

Licht

“Het mooie van glas-in-lood is dat je licht binnen krijgt terwijl het ook je privacy garandeert. Niemand gaat er doorheen kijken, ook al is dat in principe mogelijk. De trappenhal en nachthal zijn er veel meer door gaan leven. We zeggen regelmatig tegen elkaar: ‘Kijk eens wat het doet op de muur’”

Durf

“Moderne glas-in-lood ramen in je woning plaatsen kan je vergelijken met de keuze voor een gewaagd kunstwerk. Ook daar zie je iedere keer weer iets nieuws in en het geeft kleur aan je interieur. Het is een verrijking, zeker, maar je hebt er ook wat durf voor nodig!”

Pin It on Pinterest

Share This