Wim en Bianca waren helemaal niet van plan om te verhuizen, totdat ze verliefd werden op een vervallen woning op een idyllische groene plek. Een groot renovatieproject zag aannemer Wim helemaal zitten. Vanaf dag één stond vast dat er ergens glas-in-lood moest worden verwerkt. De deuren die Studio Artglas voor het koppel creëerde, zijn nu de centrale eyecatchers van het huis geworden.

 

Glazen binnendeur met glas in lood

Wim: “Totaal onverwachts hebben we een paar jaar geleden ons huis verkocht omdat we een fantastische plek voor een nieuwe woning hadden gevonden. Ik wist toen ook meteen dat we ergens glas-in-lood ramen zouden plaatsen, omdat ik als aannemer al vaker had gezien hoe dit bij mijn klanten een prachtig effect gaf. De grote inkomhal was hiervoor perfect.”

 

Op maat gemaakte glas-in-lood deuren stelen de show in renovatieproject Mol

“Ik wist meteen dat we ergens glas-in-lood ramen zouden plaatsen, omdat ik als aannemer al vaker had gezien hoe dit bij mijn klanten een prachtig effect gaf.”

 

Natuur verwerkt in glas-in-lood deuren

Bianca: “Na wat surfen op internet kwamen we bij Studio Artglas uit. Het was direct liefde op het eerste gezicht. Kort daarna hadden we ons eerste gesprek. We wonen in een heel natuurlijke omgeving, met veel bomen, groen en ook water dichtbij. We wilden een design dat heel organisch is en deze omgeving weerspiegelt. Dat is het enige wat we gezegd hebben. Voor de rest hebben we John de vrije keuze gegeven.”

 

Een écht kunstwerk in glas-in-lood

Wim: “Het ontwerp zat er boenk op. We hebben er niets aan veranderd. Voor ons is het een écht kunstwerk en wij vinden dat we daar niet van alles aan moeten veranderen. We zijn intussen heel verliefd op de deur, een jaar later nog steeds! Het staat centraal in de woning; voor de rest is het interieur vrij sober. Het komt hierdoor echt tot zijn recht.”

 

Glazen binnendeur met glas in lood

“We wonen in een heel natuurlijke omgeving, met veel bomen, groen en ook water dichtbij. We wilden een design dat heel organisch is en deze omgeving weerspiegelt.”

 

Technisch perfect in orde 

Bianca: “Wat ook leuk is, is dat John rekening houdt met details: we hebben een poes en het onderste deel van de deur heeft hij niet in kleur gedaan zodat ze er doorheen kan kijken. Hij heeft ook gezorgd voor dubbel pivoterende deuren, en de kleur van onze ramen matcht met ons buitenschrijnwerk. Dat hoort bij het geheel. Ook technisch gezien is het dus perfect afgewerkt!”

 

Natuur verwerkt in glas-in-lood deuren

“Studio Artglas heeft ook gezorgd voor dubbel pivoterende deuren, en de kleur van onze ramen matcht met ons buitenschrijnwerk. Dat hoort bij het geheel. Ook technisch gezien is het dus perfect afgewerkt!”

Prijs meer dan waard

Wim: “Het heeft zijn kostprijs, maar het is zijn prijs meer dan waard! Wij hebben het vanaf het begin in ons renovatiebudget meegenomen. We wilden zeker zijn dat het budget er was. En nu gaat het nooit meer weg, pas als het huis zou worden afgebroken. Het is anders dan met een schilderij, het is tijdlozer.”

 

Wil je net als Wim en Bianca ook zo’n eyecatcher in je woning? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Pin It on Pinterest

Share This