Statig herenhuis

  

Dirk Mussche woont in een statig herenhuis uit 1906. Ramen en deuren waren uitgevoerd in loodglas met schitterende designs. Maar ze waren vuil en dof geworden en hadden alles van hun vroegere glans verloren. Mussche besloot om die glasparels in hun vroegere glorie te herstellen en zocht een glasbewerker die dat zou kunnen. Op Batibouw ontmoette hij John Dierickx.

   

 

 

Artglas glas in lood renovatie ervaring

“Als ik de troeven van John moet opnoemen dan kom ik uit bij vakmanschap, snelheid en correctheid. Hij weet waar hij mee bezig is.”

 

 

 

Goede prijs

 

Dirk Mussche: “Hij was een van de enige glasbewerkers op de beurs en had bovendien een prachtige, goed zichtbare stand met enkele voorbeelden van glasramen. Ik was onmiddellijk verkocht, temeer daar zijn prijs ook ver lag onder die van de andere ateliers. Dat kwam omdat Studio Artglas de ervaring had hoe het gemaakt en vooral hoe het geplaatst moest worden.”

 

 

Herstelling

  

“John heeft vervolgens alle ramen meegenomen naar Zonhoven om ze te kuisen en te bewerken. Maar niet vooraleer hij vervangruiten geplaatst had. In zijn atelier heeft hij ze dan grondig gepoetst, enkele breukjes hersteld en herlood.”

 

 

Vakmanschap

 

“Als ik de troeven van John moet opnoemen dan kom ik uit bij vakmanschap, snelheid en correctheid. Hij weet waar hij mee bezig is. Hij talmt niet maar gaat onmiddellijk aan de slag en hij is een super correcte mens zowel zakelijk als in de omgang.”

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This