Toen Nicole en Paul startten met de renovatie van hun oude boerderij, stond er één ding vast: de voorgevel van de woning moest opgefleurd worden. “Het huis aan de voorkant voelde een beetje grijs en somber aan. Ik wilde er echt iets opvallends, iets prachtigs aan toevoegen”, aldus Nicole. Het idee van architect Pieter Jermei om glas-in-lood in een bestaand raam te plaatsen werd met veel enthousiasme onthaald. Zo werd Studio Artglas in het project betrokken. 

Combinatie modern en oud met glas-in-lood

“Het huis aan de voorkant voelde een beetje grijs en somber aan. Ik wilde er echt iets opvallends, iets prachtigs aan toevoegen”

 

Combinatie modern en oud met glas-in-lood 

“Ons huis is een oude boerderij, meer dan 100 jaar oud, en de opzet van de renovatie was een combinatie van modern design met cortenstaal en het behoud van de oude elementen. Mijn idee voor het glasraam was om iets met landschap, dieren en vogels te doen. Maar tijdens het eerste gesprek met Studio Artglas raadden zij en de architect dit af. ‘Dat gaat vervelen na een tijd’, was het devies. Ze hadden gelijk, en dus besloten we om een meer moderne richting op te gaan.”

 

 

Subtiele kleuren kiezen voor glas-in-lood

“Ons huis is een oude boerderij, meer dan 100 jaar oud, en de opzet van de renovatie was een combinatie van modern design met cortenstaal en het behoud van de oude elementen.”

 

 

Subtiele kleuren kiezen voor glas-in-lood

“Het was even een omschakeling in mijn denken, maar met input van de architect en het team bij Studio Artglas bespraken we wat we mooi vonden en wat niet. We baseerden onze keuzes op de kunst, meubels en het ontwerp van de ruimte. Studio Artglas vertaalde dit in een prachtig voorstel. Het moeilijkste deel was het kiezen van de kleuren in hun atelier. Ik was vastbesloten groen te gebruiken, maar de architect en het team van Studio Artglas stelden voor om het subtiel te houden.”

 

 

Sfeervol Glas-in-lood: Privacy en Schoonheid voor Jouw Boerderij Woning

“We baseerden onze keuzes op de kunst, meubels en het ontwerp van de ruimte.”

 

 

Vertrouwen op ervaring

“Je moet echt vertrouwen hebben in dit proces, want op papier is het niet altijd zoals in het echt. Ik vertrouwde Studio Artglas en de architect volledig; ze hebben zoveel ervaring. Ook in de keuze van het doorschijnend structuurglas hebben ze uitstekend advies gegeven. Dit zorgde voor extra privacy, omdat de kamer aan de straatkant ligt. De plaatsing verliep naadloos, volledig gecoördineerd door Studio Artglas in samenwerking met de architect.”

 

 

Boerderij Woning Transformeert met Prachtig Glas-in-lood Raam

“De keuze voor modern glas-in-lood, in combinatie met cortenstaal, bleek perfect te zijn. Het vormt de ideale overgang tussen de oude en moderne stijl van ons huis.”

 

 

Eindresultaat is prachtig 

“Het hele proces, van begin tot eind, verliep perfect. Het eindresultaat is prachtig. De keuze voor modern glas-in-lood, in combinatie met cortenstaal, bleek perfect te zijn. Het vormt de ideale overgang tussen de oude en moderne stijl van ons huis. Het zorgt voor een positieve vibe in mijn nieuwe ruimte, met bureau en bibliotheek, waar ik nog vele gelukkige uren ga doorbrengen. Bezoekers zijn onder de indruk, en het leuke is dat mijn zus ook heeft besloten om een glas-in-loodraam van Studio Artglas in haar huis te plaatsen.”

 

 

Pin It on Pinterest

Share This