Voor de recente verbouwing van hun woning in Sint-Pieters-Leeuw zochten Kris Cobbaert en haar man manieren om een klassiek project op een moderne manier te vertalen. De oude glasramen met ruitjes in groen en geel waren de inspiratie om op zoek te gaan naar moderne glas-in-lood interpretaties. In Studio Artglas vonden ze een perfecte partner.

 

Klassiek in modern jasje

Het koppel heeft al meerdere renovaties achter de rug en zoekt steeds naar een mooie balans tussen klassiek en modern. Kris: “De woning is van 1952, het is een klassieke villa met 3 gevels, dus aan de buitenkant wilden we niet raken. Binnen hebben we alles kunnen herdenken want er was niets waardevols meer. Ik probeer altijd elementen die aanwezig zijn op een moderne manier opnieuw te integreren. Mijn idee was om iets met dat glas-in-lood te doen.”

 

“Ik probeer altijd elementen die aanwezig zijn op een moderne manier opnieuw te integreren.”

 

In lijn met verwachtingen

Kris had een duidelijk idee waar ze naartoe wilden. Kris: “Dan ben ik via internet op zoek gegaan en kwam ik al snel bij Studio Artglas uit. Op de website stonden mooie moderne realisaties die in lijn lagen met wat we verwachtten. Toen zaakvoerder John Dierickx ook nog een heel aangenaam persoon bleek te zijn, was de keuze snel gemaakt. Over de samenwerking kan ik enkel in superlatieven praten. Voor ons Brabanders zijn het echte limburgers, altijd warm en vriendelijk, maar zeker niet traag, integendeel!”

 

Evenwichtig design

Het project verliep in twee fases. Kris: “Voor het design van de voordeur zijn we naar het atelier van Studio Artglas in Zonhoven gegaan. We zijn daar heel goed en aangenaam ontvangen. John gaf uitgebreide informatie en liet verschillende mogelijkheden zien. Hij dacht meteen mee. Mijn man wou het iets complexer, ik wou het wat soberder. John heeft hierin een mooi evenwicht gevonden.”

 

“Mijn man wou het iets complexer, ik wou het wat soberder. John heeft hierin een mooi evenwicht gevonden.”

 

Modern Scandinavisch 

 

Voor de tweede fase, de grondige renovatie van de benedenverdieping, maakte Studio Artglas 1 binnendeur, 1 schuifdeur en 3 kleine smalle glas-in-lood ramen. Kris: “Ook toen vond John een goed compromis tussen onze wensen. De glas-in-lood ramen hebben een prachtig accent in de woning gebracht. We hebben een moderne, Scandinavische smaak die zeer sober is met veel kunst. Die deuren geven net dat beetje kleur en passen er perfect bij. Voor ons is het echt geslaagd!”

 

Als een museum

 

Op de vraag of er veel reacties komen antwoordt Kris al lachend: “Wij voelen ons hier precies in een museum. Het is bijna hilarisch. We wonen hier nu bijna een jaar en er staan nog altijd mensen stil op straat naar de deur te kijken. Ik zei laatst lachend: ‘ik ga entreegeld beginnen vragen’!”

 

“Wij voelen ons hier precies in een museum.”

Pin It on Pinterest

Share This