Michelle en Kwinten verhuisden onlangs naar een nieuwbouwwoning waar Kwinten als kinesist ook een praktijkruimte heeft aan huis. Om de wachtzaal en de privé te scheiden, kozen ze voor een glas-in-lood deur van Studio Artglas. Een oplossing die hen niet enkel de nodige privacy biedt, maar ook meteen van hun nieuwe huis een échte thuis maakt.

 

Privacy

Michelle: “We hebben goed nagedacht over het feit dat we geen aparte ingang voor de praktijk wilden, maar dat onze woning en de praktijk een geheel vormt. Tegelijk wilden we ook wel onze privacy hebben. Dus dit was voor ons de perfecte middenweg.”

 

glazen binnendeur glas in lood

“We hebben goed nagedacht over het feit dat we geen aparte ingang voor de praktijk wilden, maar dat onze woning en de praktijk een geheel vormt. Tegelijk wilden we ook wel onze privacy hebben. Dus dit was voor ons de perfecte middenweg.”

 

Lichtinval

Kwinten: “Ook naar lichtinval toe. Privé hebben we ochtendzon, in de wachtruimte is er avondzon. Als we een volle deur gezet zouden hebben dan zouden we niet op ieder moment van de dag zonlicht binnen krijgen. Nu is het zelfs nog mooier met de kleurschakeringen van het glas in lood.”

 

Eigenheid

Michelle: “We vinden het heel mooi om naar te kijken en beschouwen het als een soort van kunst. Het geeft enorm veel karakter aan de living, echt een eigenheid die we nooit hadden gekregen als we er een gewone witte deur hadden geplaatst.”

 

Artistieke vrijheid

Kwinten: “Het was een vlekkeloos traject. Je bespreekt je ideeën, krijgt ontwerpen waaruit je mag kiezen, je gaat de kleuren en soorten glas kiezen in het atelier, zo allemaal stap voor stap. We hebben niet veel moeten bijsturen, want we vonden het goed. We hebben John de artistieke vrijheid gegeven die hij verdient.”

 

studio artglas

“Dit is hoe het hoort te zijn. Het past gewoon. Er zijn mensen die veel geld betalen voor een kunstwerk aan de muur. Wij hebben ons kunstwerk verwerkt in het interieur waardoor het ook nog een functionele betekenis heeft. Met kleuren die wij mooi vinden.”

 

Katjes

Michelle: “Een leuke nuance is dat we twee katjes hebben. John heeft dan voorgesteld om de onderste strook in normaal glas te doen, omdat de katten anders heel onrustig zouden kunnen worden. Dat ze zicht hebben op de andere ruimte. Dat vonden we heel fijn dat hij dit spontaan aanhaalde.”

 

Ons genot

Michelle: “We hebben in het begin wat getwijfeld omwille van de kostprijs. Maar we zijn blij dat we het gedaan hebben want nu hebben we daar vanaf dag één al ons genot van. Dat maakt ons huis nog meer ons huis. En eens je dat idee hebt, gaat je dat toch niet meer loslaten!”

 

Kunstwerk

Kwinten: “Dit is hoe het hoort te zijn. Het past gewoon. Er zijn mensen die veel geld betalen voor een kunstwerk aan de muur. Wij hebben ons kunstwerk verwerkt in het interieur waardoor het ook nog een functionele betekenis heeft. Met kleuren die wij mooi vinden.”

Pin It on Pinterest

Share This