Artistieke
glaspanelen

Studio Artglas: eigentijdse artistieke glaspanelen

Studio Artglas – kort voor ‘ARTistieke GLASpanelen’ – houdt het ambacht van glas-in-lood springlevend met hedendaagse designs . Het bedrijf ontwerpt unieke creaties, stelt ze handmatig samen, en integreert ze in woningen en kantoorgebouwen. U vindt ze er in ramen en deuren, koepels en decoratieve wanden, …

Studio Artglas is het geesteskind van ontwerper John Dierickx. Zijn ambitie? Ruimtes een serene, tijdloze uitstraling geven. Met licht en kleur, en met een subtiel spel van strakke lijnen en gebogen vormen. Dat leverde John in 2012 het kwaliteitslabel van Design Vlaanderen op: een erkenning voor vernieuwende ontwerpers.

Persoonlijke beleving staat centraal voor Studio Artglas. Daarom wordt elke creatie gesneden en geslepen naar de voorkeuren van de klant. Volgens eeuwenoude procedés. Materiaalkennis en een passie voor de architectuurtrends van vandaag, een aangeboren handigheid en oog voor detail effenen samen het pad voor technische perfectie.

Het glas-in-lood van Studio Artglas vervult ook een hedendaagse raamfunctie. Daarin verschilt het fundamenteel van traditionele uitvoeringen. Naar buiten kijken door een kunstwerk heen, zonder in te boeten aan privacy? Dat bereikt Studio Artglas met een slimme schikking van helder glas en (gekleurd) structuurglas.

Artistieke glaspanelen hebben absoluut hun plaats in hedendaagse architectuur. Studio Artglas verwerkt zijn creaties bijvoorbeeld ook in dubbele beglazing.

Studio Artglas wordt handgemaakt in België.

Wat doen we?

Beleving staat centraal in het kunstige ontwerp, dat naargelang de smaak van de klant op ware grootte wordt uitgetekend via technisch geavanceerde technieken. Bij de louter manuele uitvoering volgens eeuwenoude procedés vormen materialenkennis, een aangeboren handigheid, oog voor detail en een voortdurende drang naar perfectie de voornaamste succesfactoren. Het product laat toe om het artistieke ontwerp te combineren met een ambachtelijke productie.

Bovendien biedt het de mogelijkheid om persoonlijkheid uit te stralen door ondermeer de ongelimiteerde kleurenopties, de talrijke esthetische en vormelijke mogelijkheden en het creëren van uniciteit voor de klant, bijvoorbeeld door de verwerking in het ontwerp van een naam, een logo, of een verwijzing naar zijn/haar activiteiten.

Positief is ook dat het verwerken van glas helemaal met zijn tijd is meegegaan. Hoewel het product al eeuwenlang wordt gebruikt, is het vandaag nog zeer actueel en worden de trends in de moderne architectuur nauwgezet gevolgd.

Hoe werken we?

 

Onze ontwerpen variëren van art nouveau over klassiek tot zeer modern, strak en sober. U kunt hiervoor inspiratie opdoen in onze portfolio, maar we ontwerpen even graag een glasraam helemaal naar uw smaak, wensen en budget. 

 

Na de overeenkomst tekenen we uw ontwerp steeds uit op ware grootte, zodat u zich een perfect beeld kunt vormen van het eindresultaat. Tegenwoordig worden glas-in-loodpanelen tussen dubbele beglazing geplaatst, wat isolatie en bescherming biedt. Het vervaardigen van het paneel gebeurt op ambachtelijke wijze.

Nog meer lezen? Check dan onze blog: Glasramen kopen bij een glas-in-lood atelier: hoe werkt het?

 

 

 

Onze troeven

Onze grote sterkte zit hem in het combineren van artistieke, hedendaagse ontwerpen met ons ambachtelijke vakmanschap en nieuwe technologieën. Het merendeel van de spelers op de markt in glas-in-loodramen beperkt zich tot renovatie of reproductie, terwijl wij focussen op nieuwe, unieke ontwerpen. We verbinden een ambachtelijk proces met de noden van de hedendaagse klanten, en laten zo het specifieke karakter van product en procedé verder leven.

Verder heeft Studio Artglas een brede technische expertise en kennis opgebouwd in het ontwerpen, maken en plaatsen van moderne glas-in-loodramen in verschillende omgevingen en situaties. We mogen stellen dat we in ons vakgebied een voortrekker zijn. Technisch perfectionisme is onze troef bij elke realisatie.

De open communicatie die we voeren met de klant en onze medewerkers, waarbij inlevingsvermogen en maatwerk primeren, vinden we ook belangrijk. Dit vraagt uiteraard een grote flexibiliteit van ons.

Benieuwd wat onze klanten vertellen? Lees de verhalen van onze projecten

Pin It on Pinterest

Share This