BareFood Giulia is een gezellige feel-at-home bar (Breakfast & Aperitivo) én een uniek boutique hotel met 7 luxueuze en stijlvolle kamers gelegen in een prachtig gerestyled herenhuis in het centrum van Hasselt. Een kleinschalig, privé én heel persoonlijk concept. Het is dan ook niet verwonderlijk dat eigenaresse Marleen Miermans koos voor glasramen van Studio Artglas in het interieur.

 

Statig herenhuis

Het verhaal van BareFood Giulia begint met de aankoop van een herenhuis uit de jaren 30. Marleen: “Ik droomde al m’n hele leven van een statig herenhuis met tuin. Een paar jaar geleden waren we op zoek naar een investering en per toeval kwam dit pand op ons pad. Het had al 40 jaar geen liefde meer gekend, maar het had wel een ziel, dat voelde je meteen.”

 

 

“Een stijlvolle, hippe, kleurrijke maar toch huiselijke sfeer. Dat was ons streefdoel.”

 

 

 

Carrièreswitch

Na 31 jaar te werken als advocaat, was Marleen op zoek naar een nieuwe uitdaging: “Het pand moest grondig verbouwd worden, dus daar heb ik mijn energie in gestoken. Het concept is een paar keer veranderd, maar uiteindelijk kozen we voor een bar en hotel met 7 kamers. Een stijlvolle, hippe, kleurrijke maar toch huiselijke sfeer. Dat was ons streefdoel.”

 

 

Oog voor stijl

Marleen nam de inrichting op zich: “Ik heb altijd een sterk gevoel voor esthetiek gehad. Architectuur, kunst, muziek, natuur. Je zintuigen de kost geven, dat heeft me altijd geboeid. Ik heb dan ook niet met een interieurarchitect gewerkt, maar wel met een grafisch ontwerper voor de huisstijl. Ik had vanalles in m’n hoofd. Mijn stijl? Moeilijk te beschrijven, maar ‘more is more’, alles kan hier.” 

 

 

“De stijl van Studio Artglas is modern en dat past hier perfect”

 

 

 

Lokale kunstenaars

Marleen werkte vooral met lokale kunstenaars, zoals John Dierickx van Studio Artglas: “Ik geef ze de vrije hand om hun ding te doen, met mijn verhaal in gedachte natuurlijk. Zo heb ik het ook bij John gedaan. Zijn stijl is modern en dat past hier perfect. We zijn in zijn atelier geweest voor de keuze van het glas en de kleuren. Na een paar aanpassingen was het vrij snel perfect. John is een rustige persoon die goed luistert en alles in zich opneemt. Dat stond mij wel aan.” 

 

 

 

Stap naar de toekomst

In het pand gaan oude elementen hand in hand met moderne, opvallende stukken: “Ik renoveer of restaureer niet, ik upgrade. Het moet naar de toekomst toe goed aanvoelen. Ik had in eerste instantie ook niet aan glas-in-lood gedacht, maar ik kwam John toevallig op een beurs tegen. Ik was direct gefascineerd want het paste perfect in mijn visie: ik ga niet terug naar het verleden, maar het verleden boeit me om naar de toekomst te gaan. Zo is dat bij Studio Artglas ook, het is niet oubollig maar juist een stap naar de toekomst.”

“Glas-in-lood past perfect bij mijn visie: ik ga niet terug naar het verleden, maar het verleden boeit me om naar de toekomst te gaan. Zo is dat bij Studio Artglas ook, het is niet oubollig maar juist een stap naar de toekomst.”

 

 

 

Spelen met glas

Studio Artglas maakte een groot glas-in-lood paneel bij de trappenhal en gaf nieuw leven aan de oude voordeur: “We wilden meer licht bij de trappenhal, maar ook spelen met de zichtbaarheid. Het glas-in-lood bij de trappenhal is zoals BareFood Giulia: een bonte mengeling van kleuren en perspectieven. We hebben hier verschillende type glas in verwerkt, en zelfs ons logo, zodat het licht diffuus wordt en je niet alles in een opslag kan zien. De oude voordeur hangt nu als pronkstuk in een van de kamers.”

 

Benieuwd wat Studio Artglas voor jouw project kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Pin It on Pinterest

Share This