Ben jij een van die gelukzakken die een mooi, oud glas-in-lood raam heeft in huis? Of droom jij van een klassiek of modern glas-in-lood paneel in jouw nieuwbouw of renovatie? Wat je situatie ook is, glas-in-lood ramen zijn vandaag hipper dan ooit. Jammer genoeg is er heel wat onduidelijkheid over dubbele beglazing bij glas-in-lood panelen: kan het of niet? In deze blog beantwoorden we al jouw vragen!

 

 

“Wij vinden het ontzettend jammer als mensen hun glas-in-lood dromen opgeven omdat iemand hen gezegd heeft dat hun idee onmogelijk uit te voeren is.”

 

 

 

 

 

 

De mythes over glas-in-lood in dubbelglas

We horen vaak van klanten dat hen is afgeraden om voor dubbel glas te kiezen voor hun glas-in-lood ramen. Er zou te veel reflectie zijn, de kleuren zouden minder zichtbaar zijn en je zou minder voeling hebben met het kunststuk omdat je de structuur niet meer kan aanraken. Diezelfde bedenkingen horen wij vaak. Als iemand ons deze vraag stelt op een beurs of in onze showroom doen we meteen een test. We vragen om aan te duiden welke glas-in-lood creaties die wij tentoon stellen uit dubbel glas bestaan. Niemand kan geloven dat alle ontwerpen – behalve 1 exemplaar – uit dubbel glas bestaat. Ze zien helemaal geen verschil. En dat is er ook nauwelijks.

 

 

 

 

Waarom kiezen voor dubbel glas bij glas-in-lood

Wij werken bijna uitsluitend met dubbel glas voor alle Studio Artglas projecten. Waarom? Omdat wij overtuigd zijn van de vele voordelen van dubbel glas:

  • Jouw glasramen gaan langer mee omdat ze beschermd zijn
  • Jouw glasramen zijn heel gemakkelijk te poetsen (want wie poetst er nu graag!)
  • Jouw glasramen voldoen aan de strenge voorwaarden van de energieprestatieregelgeving van moderne woningen (en je bespaart dus geld!)
  • Dubbel glas biedt de beste inbraakbeveiliging
  • Je verhoogt er de waarde van je woning mee

Maar het allerbelangrijkste voordeel is: jij kan jouw woning inrichten zoals jij dat graag wil. Welk creatief idee je ook hebt – en wij hebben al heel wat prachtige concepten mogen uitwerken – dankzij de moderne techniek van dubbel beglazing is de kans ontzettend groot dat dit ook gerealiseerd kan worden.  

 

 

 

“Als mensen naar ons toekomen met een droom, proberen wij die droom waar te maken, hoe ingewikkeld het soms ook is.”

 

 

 

Het verschil zit in het vakmanschap

Wij vinden het ontzettend jammer als mensen hun glas-in-lood dromen opgeven omdat iemand hen gezegd heeft dat hun idee onmogelijk uit te voeren is. Onze reactie is steevast: ‘wat voor sommigen onmogelijk is, is voor ons een uitdaging’. Wij zijn getrainde vakmensen met jarenlange ervaring in het plaatsen van ramen. Daarnaast zijn wij ook artiesten die de schoonheid van een glas-in-lood paneel op de eerste plaats zetten. Wij stellen ons steeds de vraag: ‘Hoe kunnen we dit technisch verwezenlijken, zonder te moeten inboeten op het design?’. Als vakmensen kicken we erop om het onmogelijke waar te maken. Met zeer mooie resultaten tot gevolg!

 

 

 

Studio Artglas maakt glas-in-lood in dubbel glas in eigen atelier

Wij maken het dubbel glas zelf, in ons atelier in Zonhoven. Daarom kunnen wij ook een garantie van 10 jaar geven voor condensvorming, zoals een ‘gewone’ glasfabrikant. Wij zijn ooit zelf begonnen als glasplaatser en hebben dus heel veel ervaring. We maken het glasraam, poetsen het, plaatsen het zelf tussen dubbel glas. We regelen ook het transport en de plaatsing. Omdat we alles manueel doen, kunnen we ook betere producten gebruiken. En moest er onverhoopt toch iets aan jouw glasraam zijn, dan is er ook maar 1 aanspreekpunt om het op te lossen. 

 

 

 

 

Conclusie: glas-in-lood in dubbel glas

Onze passie voor glas en lood zorgt ervoor dat wij geen uitdaging uit de weg gaan. Als mensen naar ons toekomen met een droom, proberen wij die droom waar te maken, hoe ingewikkeld het soms ook is. Hoe wij dat doen? We maken niet enkel iets moois, maar kijken ook wat technisch mogelijk is. Door onze technische knowhow hebben we al heel wat grote glaspartijen kunnen realiseren. Studio Artglas kunstwerken waar onze klanten jaren van kunnen genieten. 

Wil jij ook een uniek Studio Artglas in huis? Contacteer ons dan voor een vrijblijvende kennismaking.

Pin It on Pinterest

Share This