Wim Hautekiet is een wereldburger. Als jurist en bankier werkte en woonde hij in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Maar omwille van de kinderen hielden hij en zijn vrouw altijd wel een stek in eigen land. De laatste jaren is dat in de buurt van Durbuy waar ze een stevige woning hebben gebouwd.

 

 

 

“Het was van meet af aan duidelijk dat deze woning schreeuwde om een glazen koepel boven de inkomhal.”

 

 

 

 

Brainstorm

 

Wim Hautekiet: “Het was van meet af aan duidelijk dat deze woning schreeuwde om een glazen koepel boven de inkomhal. We zijn dan bij John Dierickx van Studio Artglas te rade gegaan. We kenden elkaar al geruime tijd en hebben heel wat gebrainstormd over wat er nu precies op die koepel moest staan. De wildste ideeën hebben we op tafel gegooid. Mijn vrouw en ik wilden er stukjes van onze hobby’s in stoppen en referenties naar de landen waar we gewoond hadden, maar dat leidde ons te ver. We hebben namelijk nogal wat bezigheden.”

 

 

 

“John heeft een zeer goed oog voor verhoudingen en dat is belangrijk als je iets moois wil creëren. Het uiteindelijke resultaat zorgt bij ons, maar ook bij iedere bezoeker voor een ongelooflijk ‘wauw’-effect.”

 

 

 

 

Leuke details

 

“John heeft ons dan geholpen met het downsizen van ons voorstel en deed zelf ook enkele suggesties. Uiteindelijk kwamen we tot een prachtig resultaat. Hij voegde de lelies voor Frankrijk en de typische telephone booth voor Engeland toe aan het ontwerp. Als leuk detail staat er op dat telefoonhokje geen telefoon, maar het teken van wifi. Nog zo’n leuke ingeving van John.”

 

 

Whaaw-effect

 

“John heeft een zeer goed oog voor verhoudingen en dat is belangrijk als je iets moois wil creëren. Het uiteindelijke resultaat zorgt bij ons, maar ook bij iedere bezoeker voor een ongelooflijk ‘wauw’-effect. Zeker overdag wanneer de zon speelt met die kleuren en de muren van onze inkomhal oplichten. Ik moet zeggen, wij hebben een nogal indrukwekkende, schitterende eiken trap, maar die moet het bij de bezoekers afleggen tegen het glasraam. Dat is echt het pronkstuk van ons huis.”

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This